Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Începând de astăzi, 12 martie, se lansează „Râmnicul citeşte” – un proiect de bibliotecă stradală


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” anunță că Proiectul „Râmnicul citeşte” (un proiect de bibliotecă stradală) va lua startul chiar astăzi, 12 martie. Debutul va fi marcat prin amplasarea unui stand de cărţi în Scuarul „Mircea cel Bătrân” din centrul municipiului.

Vâlcenii, invitați să citească și să fie… generoși

Proiectul se adresează tuturor vâlcenilor şi urmăreşte creşterea gradului de acces la cultură prin promovarea lecturii. Prin intermediul acestui proiect, iniţiatorii – Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea şi Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea – îi provoacă pe vâlceni să citească, dar şi să fie generoşi.
„Cărţile expuse în spaţiul public din centrul oraşului vor putea fi împrumutate liber si gratuit de oricine doreşte să citească, fără a fi necesar să se înregistreze în vreun fel. Cel care împrumută o carte decide singur timpul care îi este necesar pentru a o citi şi o poate restitui în orice moment la punctul de lectură «Râmnicul citeşte», dând astfel şansa şi altora să se bucure de ea. De asemenea, proiectul încurajează spiritul civic şi generozitatea râmnicenilor, invitându-i să doneze cărţi din propriile biblioteci pentru a îmbogăţi permanent acest colţ de lectură. Donaţiile se pot face simplu, prin lăsarea cărţilor la punctul de lectură «Râmnicul citeşte» sau aducerea lor la Biblioteca Judeţeană Vâlcea. Primăria municipiului a pus la dispoziţie spaţiul necesar în Scuarul «Mircea cel Bătrân» şi a realizat standul de expunere a cărţilor – într-o formă elegantă şi inedită – iar Biblioteca Judeţeană «Antim Ivireanul» va asigura fluxul de cărţi ce vor fi expuse pentru împrumut”, se arată în comunicatul de presă transmis de către organizatorii ineditei acțiuni culturale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Cultura

%d blogeri au apreciat: