Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 noiembrie 2018

Încă un an de taxare inversă la cereale


Recolta.eu anunţă că Președintele Româ­niei, Traian Băsescu, a promulgat prelungirea cu încă un an a taxării inverse la cereale, potrivit unor surse. Hotărârea urmează să fie pu­blicată în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial. Asta în ciuda faptului că oficialitățile Co­mi­s­iei Europene (CE) au respins solicitarea Ro­mâniei pentru extinderea regimului cu încă 12 luni.

„Prin introducerea taxării inverse la co­mer­țul cu cereale între firme, taxa pe valoa­rea adăugată este aplicată la finalul lanțului co­mercial, plata taxei fiind deplasată din sarcina furnizorului în cea a beneficiarului. România a introdus cu trei ani în urmă taxarea inversă la anumite cereale, măsura urmând să-şi piardă valabilitatea la 31 mai 2013. Cea mai mare eva­ziune fiscală se înregistrează în sectorul ce­reale, care a şi generat această măsură. Bul­garia şi Unga­ria au cerut avizul Comisiei Europene şi l-au primit, pentru a aplica aceeaşi măsură.

Pentru a nu „muta” evaziunea din cele două state la noi, România a decis că este necesară prelungirea taxării inverse, chiar dacă CE a respins solicitarea ţării noastre. Nerespectarea legislaţiei comunitare atra­ge după sine declanşarea procedurii de in­frin­ge­ment, dar, cel mai probabil, autorită­ţile române consideră că mai bine suportă posibilele penalităţi UE decât evaziunea fiscală”, mai informează site-ul amintit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: