Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Încă o șansă pierdută pentru CET Govora?


• Divizia din România a MET Holding, grup elveţian cu acţionariat ungar, are în plan construcţia unei termocentrale noi pe gaze, o investiţie de circa 60 milioane de euro

Petre Stroe, CEO MET România, a declarat pentru site-ul focus-energetic.ro: „Intenţionăm să construim o centrală pe gaze, în ciclu combinat, în cogenerare, cu o capacitate instalată de 60 MW, care să fie localizată lângă un consumator industrial de energie termică. Avem trei oraşe acum în analiză – Constanţa, Piteşti şi Drobeta-Turnu Severin. Trebuie să vedem amplasamentul. Avem deja studiile de prefezabilitate şi paramaterii tehnici”.
Conform acestuia, pentru un furnizor mare de energie, propria capacitate de producţie îi asigură un confort, iar o integrare pe verticală a activităţilor este, evident, de dorit cu atât mai mult cu cât gazul va inunda piaţa, iar centralele pe gaz sunt cele mai flexibile, astfel că pot asigura şi echilibrul sistemului energetic.
Consiliul de Administrație MET va discuta aprobarea investiţiei în şedinţa din luna octombrie. MET Energy România a devenit al treilea furnizor de energie pe piaţa concurenţială din România, cu o cotă de circa 10% şi 5.000 de puncte de consum, după ce a achiziţionat, în acest an, afacerea locală a companiei germane RWE.

Cine este MET Holding?

Potrivit focus-energetic.ro, MET este în România încă din 2009, vânzând, la finele anului 2017, energie către 910 clienţi comerciali din România. Compania a fost controlată în trecut de grupul Mol, dar acum este deţinută în proporţie de 80% de Benjamin Lakatos, considerat de presă un apropiat al premierului ungar Viktor Orban. Restul de 20% este în posesia salariaţilor.
MET Group este prezent în 15 ţări şi are activitate pe 28 de pieţe naţionale de energie. Venitul consolidat la nivel de grup a fost de 7,59 miliarde euro în 2017. MET România Energy SA a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 528 de milioane de lei şi un profit de 20 de milioane de lei.
Cu privire la această situație, am solicitat un punct de vedere președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Întrucât, până la închiderea ediției, acest punct de vedere nu ne-a fost transmis, menționăm că îl vom publica de îndată ce îl vom avea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: