Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 decembrie 2018

În Râmnicu Vâlcea și Horezu, polițiștii au pornit pe urmele șoferilor certați cu legea


Zilele trecute, polițiștii vâlceni au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, aplicând sancțiuni contravenționale de peste 16.000 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi reprezintă priorităţi ale poliției, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Ce au descoperit polițiștii pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea?

„Polițistii au acționat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică pe raza județului Vâlcea. Astfel, oamenii legii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit, pentru control, 185 de autovehicule și au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.920 lei. Totodată, au fost legitimate 259 de persoane, fiind reținute patru permise de conducere și două certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea cu privire la acțiunile desfășurate pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Două permise de conducere, reținute la Horezu

Ample acțiuni ale rutierilor vâlceni s-au desfășurat și pe raza orașului Horezu. Prin intermediul aceluiași comunicat de presă, polițiștii fac cunoscute măsurile dispuse pe raza orașului: „La nivelul Poliției orașului Horezu, au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 10.211 lei, fiind reținute două permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare”.
Pentru șoferi, foarte important de amintit este faptul că acțiunile de acest gen vor continua în perioada următoare pe drumurile din județul nostru.

Hoții de lemne din Bolovanu – Racovița au dat de belea
Zilele trecute, polițiștii vâlceni au desfăşurat o acţiune în zona cătunului Bolovanu din localitatea Racovița. Oamenii legii au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în fondul forestier.
„La acțiune, au participat polițiști de la posturile din comunele Racovița, Boișoara şi Titeşti, precum și din orașul Brezoi, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea – Brigada Mobilă Brezoi, precum și pădurari din cadrul Ocolului Silvic Clăbucet și Ocolului Silvic Călimănești”, au transmis polițiștii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă pe marginea acestui subiect.

Amenzile aplicate s-au ridicat la 11.000 lei
În urma desfășurării acțiunilor specifice, polițiștii au confiscat cantitatea de 10,5 metri steri lemn de foc, specia fag, în vegetație, deținută fără documente legale de proveniență, care a fost predată reprezentantului legal al proprietarului fondului forestier. De asemenea, în urma acestor acțiuni au fost aplicate patru sancțiunii contravenționale, în valoare totală de 11.000 lei.

Pietoni, mare atenție!
• polițiștii vâlceni vin cu cele mai prețioase recomandări
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au lansat câteva recomandări foarte importante pentru siguranța pietonilor. În rândurile următoare, prezentăm recomandările de care trebuie să țineți cont atunci când vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
• traversați drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar, în lipsa acestora, pe la colțul străzilor, după ce v-ați asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul;
• nu vă angajați în traversarea străzii în fugă, prin fața sau prin spatele autovehiculelor staționate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în stații;
• respectați culorile semaforului electric;
• circulați numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
• circulați numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
• sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: