Du-te la...

CSU Cluj – SCM Râmnicu Vâlcea

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 mai 2019

În cadrul Proiectului «La Strada», Urmează o nouă reprezentație a actorilor Teatrului „Ariel”


• vâlcenii sunt așteptați în număr cât mai mare, duminică, de la ora 18.00, în zona centrală a Râmnicului
Așa după cum ați aflat din numerele anterioare ale cotidianului nostru, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită, până pe 26 august inclusiv, în toate weekend-urile, în Scuarul Mircea cel Bătrân. În zona centrală a orașului vor fi programate diverse evenimente culturale, cu specific teatral. Primul dintre ele s-a desfășurat pe 8 iulie, fiind vorba despre stand-up-ul „Commedia”. Întreaga suită de manifestări culturale se desfășoară în cadrul Proiectului «La Strada».

Cum descriu organizatorii Proiectul «La Strada»?

„Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității «Babeș-Bolyai» Cluj-Napoca. Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate. Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii, și nu numai, sunt invitați să descopere, prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, «La Strada», ce face parte din strategia managerială a Teatrului Municipal «Ariel» Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului”, au transmis reprezentanții teatrului municipal prin intermediul unui comunicat de presă.
În context, este de amintit și faptul că actorii care vor participa la acest proiect sunt: Ștefan Liță, Ștefan Dogaru, Georgiana Coman, David Constantinescu, Cătălin Florea, Bogdan Neciu, Robert Iosif, Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Codruța Varadi, Bogdan Bledea, Corina Vișinescu, Mihai Alexandru, Diana Licu, Miruna Lazăr, Carmen Bianca Stroia și Liviu Bledea.

Programul complet al evenimentelor

• 14 iulie, ora 18.00 – „Impro-show Commedia”;
• 22 iulie, ora 18.00 – „Două destine”;
• 5 august, ora 18.00 – „Il magnifico”;
• 12 august, ora 18.00 – „Istoria teatrului povestită de un ardelean și o moldoveancă”;
• 19 august, ora 18.00 – „Impro-show Commedia”;
• 26 august, ora 18.00 – „Commedia 4Evăr”.

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Eveniment