Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Handbalistele de la Energetic au câştigat Campionatul Naţional de Junioare II


• elevele antrenorului Aurelian Roşca au învins în finală Şcoala 181 Bucureşti, scor 23-15 (11-8 la pauză)

Cu o mare tradiţie în domeniul handbalului juvenil, Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea promite să lanseze, peste puţin timp, în handbalul mare, o nouă generaţie de excepţie, demonstrând astfel că acest sport, extrem de iubit în oraşul nostru, poate avea continuitate la nivel înalt şi după criza financiară profundă ce a zguduit „din temelii” dream-team-ul de la Oltchim. Junioarele II ale prestigioasei unităţi şcolare râmnicene au scris o nouă filă glorioasă în istoria clubului, reuşind să câştige un titlul de campioane naţionale după un sezon în care nu au cunoscut gustul amar al înfrângerii în nici un meci. După etapele din cadrul campionatului regulat, în care au obţinut treizeci de victorii, şi Turneul Semifinal de la Plopeni, pe parcursul căruia au înregistrat alte patru succese, săptămâna trecută, în Sala Sporturilor „Lucian Grigorescu” din Bucureşti, handbalistele de la Energetic au evoluat la Turneul Final al categoriei de vârstă junioare II. Aşa cum se anticipa, jucătoarele pregătite de antrenorii Aurelian Roşca şi Marius Dănuleţ au continuat seria evoluţiilor fără greşeală şi au trecut en-fanfare de o grupă din care au mai făcut parte CSŞ 2 Baia Mare, LPS Roman şi Unirea Sânnicolau Mare, întâlnind ulterior, în penultimul act al întrecerii, într-o partidă disputată sâmbătă, formaţia Marta Baia Mare. Nici cea de-a doua echipă maramureşeană nu a reuşit să ţină piept ritmului impus de vâlcence, cedând de asemenea la diferenţă mare de scor. Aşa s-a ajuns ca, duminică, în marea finală, Energetic şi Şcoala 181 Bucureşti (clubul care a organizat întrecerea) să se dueleze pentru titlul suprem la această categorie de vârstă.

De la extaz la agonie şi înapoi la extaz

Meciul din finala Campionatului Naţional de Junioare II a avut o încărcătură emoţională deosebită pentru handbalistele din Vâlcea, acestea având un dublu motiv de revanşă în faţa jucătoarelor din Bucureşti. Şcoala 181 a fost cea care a „furat” Colegiului Energetic două medalii de aur în decurs de un an, prima la finala din 2012 a CN de Junioare II, iar cea de-a doua, luna trecută, în finala Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar de la Bistriţa Năsăud. Extrem de motivate, energeticienele au început ca din „puşcă” meciul de la Bucureşti şi au luat rapid un „ecart” consistent în faţa adversarelor, de trei-patru goluri, diferenţa menţinându-se până la pauza întâlnirii, atunci când tabela indica 11-8 în favoarea vâlcencelor. După pauză însă, diferenţa de goluri dintre cele două echipe a devenit tot mai redusă, bucureştencele începând uşor dar sigur să recupereze din „handicap”, iar cei câţiva părinţi care le-au însoţit pe vâlcence în Capitală au început să privească cu inima tot mai strânsă către tabela de marcaj. Antrenorul Aurelian Roşca a cerut însă time-out într-un moment oportun, şi-a motivat exemplar handbalistele, iar acestea eu evoluat la capacitate maximă în ultimul sfert de oră al întâlnirii, minute în care a venit rândul părinţilor handbalistelor din Bucureşti să privească neputincioşi cum Energeticul se distanţează tot mai mult, echipa din Râmnicu Vâlcea încheind partida în stil de mare campioană, handbalistele dăruindu-se exemplar până în ultima secundă a timpului regulamentar, obţinând o victorie la o diferenţă de opt goluri (scor 23-15), care nu a lăsat loc de dubii în privinţa numelui formaţiei ce merita să câştige trofeul.

După premiere, „baie” de şampanie şi confetti

În urma finalei, oficialii Federaţiei Române de Handbal au premiat cele mai bune patru echipe al turneului, acestea fiind: Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea (medalie de aur), Şcoala 181 Bucureşti (medalie de argint), Marta Baia Mare (medalie de bronz) şi Unirea Sânnicolau Mare (locul IV). Cu obiectivul îndeplinit după un an întreg de trudă şi cu medaliile de aur la gât, energeticienele nu au mai avut decât să deschidă şampaniile puse de mult timp la rece, să se bucure pentru succesul lor în „ploaia” de confetti şi să imortalizeze în imagini momentul de care vor fi mândre toată viaţa şi care le poate propulsa în atenţia cluburilor puternice din ţara noastră şi din străinătate.

Trei dintre eroinele Energeticului au primit distincţii individuale

În urma unei asemenea performanţe, ce a mai adus iubitorilor handbalului vâlcean zâmbetul pe buze după marea dramă pe care o trăiesc văzând cum un simbol sportiv naţional şi chiar european (Clubul Sportiv Oltchim) dispare pe zi ce trece, se cuvine să le trecem în revistă pe cele şaisprezece handbaliste de la Energetic care au făcut posibilă minunea de la Bucureşti, nume despre care cu siguranţă vom mai auzi multe lucruri bune în viitor: Iulia Andrei (căpitan), Florentina Craiu, Oana Bucă, Ştefania Boştină, Bianca Curmenţ, Andreea Codreanu, Alexandra Ciucă, Ionela Gherman, Alina Ilie, Raluca Kelemen, Cristina Mitrache, Lili Orza, Norica Pârvulescu, Andreea Taivan, Hermina Stoicănescu, Larisa Zamfira. De altfel, mai trebuie precizat faptul că trei dintre aceste handbaliste au primit distincţii individuale din partea organizatorilor, fiind incluse în echipa ideală a turneului: Iulia Andrei (cel mai bun inter-stânga), Alina Ilie (cel mai bun inter-dreapta) şi Florentina Craiu (cel mai bun pivot).

Roşca: „Felicit handbalistele! Ele au avut cel mai important rol pentru obţinerea acestui rezultat”

La finalul partidei, antrenorul Aurelian Roşca ne-a declarat că este fericit şi mulţumit pentru rezultat: „Felicit handbalistele pentru munca depusă şi modul în care au evoluat atât astăzi, cât şi de-a lungul întregului sezon, dar şi părinţii pentru că le sunt mereu aproape. Ele au avut cel mai important rol în obţinerea acestui rezultat fiindcă sunt cele care s-au dăruit pe teren un an întreg pentru câteva clipe de fericire. Nu intră antrenorul sau altcineva să joace în locul lor, deci ele trebuie felicitate pentru medalia de aur câştigată. Eu pot să spun doar că sunt extrem de mulţumit şi fericit”.

Roşca: „Se poate ca zvonurile apărute în presa centrală să se confirme“

Chestionat cu privire la posibila despărţire de echipa Colegiului Energetic – în presa centrală sportivă speculându-se că Aurelian Roşca urmează să fie desemnat drept succesorul Marianei Târcă în funcţia de antrenor al Coronei Braşov – oficialul vâlcean a lăsat să se înţeleagă că această „mutare” este destul de probabilă, oferind şi câteva posibile motive pentru care ar părăsi echipa de junioare din Vâlcea. „Nu este nimic sigur, dar se poate ca zvonurile la care faceţi referire, apărute în presa centrală, să se confirme. Eu ţin mult la această echipă (n.r. Energetic) şi doresc să avem performanţe an de an, dar când văd că nu avem sprijin..!? Singuri nu putem face totul! Echipa a obţinut loc de Divizia A, dar cum nu avem sprijin financiar, va trebui să ne retragem şi să renunţăm la acel loc”, a mărturisit Aurelian Roşca.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: