Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 decembrie 2018

Gyor poate fi învinsă!


faza_handbal4• adversara Oltchimului din semifinalele Ligii Campionilor, Audi ETO Gyor, a cedat în ultima etapă din faza grupelor împotriva norvegiencelor de la Larvik

Chiar dacă nu a triumfat niciodată în Liga Campionilor, fiind oprită în repe­tate rânduri în ultimul sau penul­ti­mul act al competiţiei, campioana Ungariei este considerată de către spe­cialiştii acestui sport drept prin­ci­pala favorită a sezonului pentru adjudecarea celui mai valoros trofeu al handbalului feminin inter-cluburi din Eu­ropa. Formaţia maghiară, neînvinsă în primele cinci meciuri din faza gru­pelor principale, a cedat sâmbătă sea­ra, în ultima rundă, pe terenul echipei Larvik (campioana Norvegiei şi deţină­toarea titlului continental). Parti­da avea o miză deosebită pentru gazde, cele care erau eliminate în even­tua­litatea unei înfrângeri. Şi, chiar şi cu suc­cesul obţinut, ele tot au stat „la mâna” spaniolelor de la Itxako Na­va­rra, ibericele învingându-le pe dane­zele de la Midtjylland cu 24-21, oferind „biletele” pentru semifinale sportivelor de la Larvik. Unguroaicele au început în forţă meciul din Norvegia, dominând într-o oarecare măsură prima repriză: 4-5 (minutul 10), 7-8 (minutul 20). De­cli­nul a survenit abia spre minutul 30, atunci când gazdele au revenit aproa­pe miraculous, intrând la „cabine” cu un avantaj firav de două goluri (13-11). În actul secund handbalistele nordice şi-au amintit că sunt totuşi cam­pi­oanele Europei, ele dezlănţuindu-se împotriva maghiarelor, scorul majo­rându-se treptat: 16-13 (minutul 35), 21-17  (minutul 42), 28-21 (minutul 50); pentru ca la final tabela să indice un categoric 32-25 în favoarea gaz­delor.

Dintre handbalistele Gyor-ului s-a făcut încă o dată remarcată Anita Gorbicz, autoare a nu mai puţin de nouă „transformări” (fiind de departe favorită la titlul de cea mai bună mar­catoare a Ligii Campionilor, totalizând până în acest moment 91 de reuşite). Pentru campioana Ungariei au mai evoluat foarte bine norvegianca Heidi Loke (patru goluri), brazilianca Eduar­da Amorim (tot patru reuşite) dar şi mun­tenegreanca Jovanka Radicevic (trei goluri). De asemenea, portăriţa Ka­ta­lin Palinger a „prins” o zi bună, pa­radele sale limitând proporţiile sco­rului.

În semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea va întâlni pe ETO Gyor în data de 31 martie/1 aprilie (turul) şi 7/8 aprilie (returul). Primul joc al dublei manşe se va disputa în Sala Sporturilor „Traian”, numele formaţiei care se va lupta cu trofeul „pe masă” urmând a se stabili în partida retur din Ungaria. În cealaltă semifinală, Buducnost Podgorica se va duela cu Larvik HK.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: