Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Grilă de impozitare diferită pentru viticultori


Oamenii vinului vor plăti diferenţiat impozitul pentru veniturile obţinute din vânzarea strugurilor şi vinului: potrivit Codului Fiscal, pentru vânzarea vinurilor se va plăti un impozit în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

Conducerea Direcţiei Agricole Vâlcea anunţă că toate veniturile obţinute din cultivarea suprafeţelor viticole (inclusiv valorificarea în stare naturală a strugurilor) vor fi impuse pe baza normelor de venit, iar veniturile obţinute din valorificarea vinului se vor impune în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.

În cazul viţei de vie, pentru o suprafaţă de până la un hectar, venitul este scutit de impozit, iar pentru suprafaţa de peste un hectar se datorează un impozit de 16% aplicat asupra normei de venit de 1.385 lei/hectar. Veniturile obţinute din valorificarea produselor în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

Termenul pentru depunerea declaraţiilor la ghişeele fiscului a fost 25 iunie, iar cei care nu au respectat această obligaţie riscă o amendă care poate ajunge şi la 500 lei, în funcţie de numărul zilelor de întârziere. Ulterior depunerii declaraţiilor, funcţionarii Fiscului vor stabili sumele care trebuie achitate de fermieri în contul terenurilor sau numărului de animale pe care le deţin. În schimb, impozitul se achită în două tranşe egale, de 50% din impozit, până la 25 octombrie 2013, respectiv 15 decembrie 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: