Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 decembrie 2018

„Gata cu simulacrele de dialog social!”


popescu-aurel2Constantin-Parvu02• sindicatele vâlcene afirmă că orice formă de dialog social cu actualul Guvern nu este decât o mascaradă şi că „dezgheţul” dintre partenerii sociali nu există în realitate

Încercarea prefectului de redeschidere a dialogului social cu sindicatele s-a soldat cu un eşec. Cel puţin aşa susţin cele mai im­por­tante voci sindicale din Vâlcea pentru care vremea acestor dialo­guri a apus de luni întregi.

Aurel Popescu (foto dreapta), li­derul UST Cartel ALFA, respinge cu înverşu­nare tentativa reprezen­tan­tului Gu­ver­nului susţinând că le­gă­tura din­tre Executiv şi orga­ni­za­ţii­le sala­ria­ţilor a fost minată din urmă cu câ­teva luni: „Personal, m-am cam să­tu­rat de acest teatru ieftin, de acest simulacru de dialog. De ce trebuie să ne tot minţim în teritoriu când, la nivel central, Legea 62 a fost modi­ficată fără absolut nici o jenă sau con­sultare?! Atunci, ce mai vor oa­menii aceştia de la noi? Au umblat de capul lor la o lege fundamentală, să le fie de bine! Eu, unul, cred că am fost destul de clar atunci când am anunţat că, după intervenţia pe textul de lege de care vorbeam, nu mă voi prezenta la nici o astfel de întâlnire. Dacă prefectul doreşte şe­zătoare cu inşi complet nerepre­zen­tativi pentru mişcarea sindicală, este numai treaba sa. Pe mine să nu conteze pentru că n-am să vin să semnez condica la astfel de simu­lacru de dialog. Ajunge! Sunt 7-8 luni de blocaj total între părţi la nivel central, ce vom rezolva dacă ne adunăm într-o sală a Prefecturii Vâlcea câţiva inşi? Pentru ce? Că aşa doreşte domnul prefect apoli­tic?! Să fim serioşi…”

La rândul său, Constantin Pîrvu (foto stânga), liderul CNSLR Frăţia, a emis un punct de vedere oficial: „În urma mişcărilor de stradă din toată ţara, cu precădere a celor din Bucureşti, preşedintele Traian Băsescu şi pri­mul ministru Emil Boc şi-au adus aminte că mai există sindicate şi că ar trebui reluat dialogul cu cele cinci confederaţii sindicale la nivel de ministere, prefecturi şi la nivelul pri­mului ministru. Toate cele cinci con­federaţii sindicale au condiţionat po­sibilitatea unui dialog social prin rezolvarea disfuncţionalităţii care există de vreo doi ani în Consiliul Eco­­nomic şi Social. Până se rezol­vă această disfuncţionalitate, con­fe­deraţiile sindicale nu vor avea nici un fel de dialog la nivel de prefec­turi, această hotărâre fiind luată de conducerea celor cinci confederaţii reprezentative. Rămân surprins că subit domnul prefect şi-a adus aminte şi vrea să fie disponibil pen­tru rezolvarea problemelor multiple pe care le au salariaţii din judeţul Vâl­cea, dar noi nu credem în inten­ţiile sale pentru simplul motiv că nu s-a implicat în nici un fel în pro­ble­ma salariaţilor de la Oltchim. Putea până la această dată să facă toate demersurile pentru ca situaţia sala­riaţilor de la Oltchim să fie stabilă, iar privatizarea să fie un real suc­ces pentru salariaţi şi pentru sta­bi­litatea locurilor de muncă. În funcţie de rezultatele discuţiilor dintre re­pre­zentanţii Guvernului, primul mi­nistru şi reprezentanţii sindicatelor, ne vom preciza în următoarele zile poziţia şi vom comunica dacă vom participa la şedinţele consultative de dialog social din cadrul Pre­fec­tu­rii. Rămân surprins că reprezen­tan­ţii Confederaţiei Meridian (această uniune sindicală de fapt nu există la Vâlcea) s-au prezentat la acea întâlnire neţinând cont de hotărârea luată de cele cinci confederaţii re­pre­zentative. Oricum, dialogul din­tre Guvern şi confederaţiile sin­di­cale nu va avea loc în condiţiile în care Guvernul nu vrea să modifice Codul Muncii şi Legea 62/2011”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: