Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Galacticele nu se tem de forţa unguroaicelor!


• Nechita: „Ne dorim să ne îndeplinim obiectivul şi să câştigăm Liga Campionilor”


Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au învins, duminică seară, campioana Sloveniei, Krim Mercator Ljubljana, scor 23-20 (9-12 la pauză). Cu acest succes, obţinut în cea de-a patra „finală” a grupei, aşa cum numea antrenorul danez, Jakob Vestergaard, partida cu Krim, vâlcencele s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor. Totuşi, victoria de prestigiu înregistrată în compania uneia dintre cele mai galonate echipe din handbalul feminin european a fost umbrită de un amănunt aparent nesemnificativ, dar care s-ar putea dovedi decisiv în „ecuaţia” îndeplinirii obiectivului trasat de conducătorii clubului râmnicean pentru acest sezon al Ligii Campionilor, respectiv cucerirea marelui trofeu. Un singur gol a lipsit fetelor de la Oltchim pentru a-şi adjudeca primul loc în grupa principală din care au făcut parte şi a evita o confruntare dură, în penultimul act al întrecerii, cu principala favorită la câştigarea trofeului, Audi ETO Gyor, campioana Ungariei.
 

„Coşmarul verde” revine în România
 

Unguroaicele de la Gyor sunt mai vechi cunoştinţe ale echipelor de club din ţara noastră. Din păcate, aproape de fiecare dată în ultimii ani, întâlnirile dintre maghiare şi românce s-au încheiat cu lacrimi vărsate de sportivele noastre. Cele mai amare dintre acestea au curs în urmă cu exact un an, când, în semifinalele sezonului trecut al Ligii Campionilor, Gyor s-a calificat în marea finală în detrimentul campioanei României, după ce pierduse cu 35-31 la Vâlcea, dar a remontat „handicapul” la Vesprem, acolo unde s-a impus cu 31-23. Şi în acest sezon al celei mai puternice întreceri inter-cluburi din Europa, unguroaicele de la Gyor au făcut o „victimă” din România. Este vorba de gruparea clujeană Universitatea Jolidon, echipă „zdrobită” în ambele partide din prima fază a grupelor, Gyor-ul impunându-se, la general, cu un categoric 67-51.

În pofida rezultatelor din istoria recentă, nefavorabile formaţiilor din România, handbalistele de la Oltchim nu se lasă descurajate de forţa unguroaicelor de la Gyor şi recunosc că, mai devreme sau mai târziu, dacă doresc să îşi îndeplinească obiectivul, trebuie să întâlnească şi redutabila campioană a Ungariei. Imediat după finalul partidei câştigată duminică în faţa slovenelor de la Krim, extrema-dreapta, Adriana Nechita a declarat: „Gyor este o echipă puternică. Dar noi ne dorim să ne îndeplinim obiectivul şi să câştigăm Liga Campionilor”. Şi Aurelia Brădeanu a fost de aceeaşi părere şi a recunoscut că într-o fază superioară, precum cea a semifinalelor, este imposibil să întâlneşti adversari fără valoare: „Important este că ne-am calificat. Chiar dacă doream să evităm Gyor-ul, tot ne întâlneam cu ele în finală. O să fie foarte greu cu Gyor”.
 

Vestergaard: „Noi şi Gyor pornim cu şanse absolut egale”
 

În stilul său caracteristic, cu mult calm şi diplomaţie, antrenorul Oltchimului a declarat că orice formaţii care se întâlnesc într-un meci pornesc, înaintea primului fluier, cu şanse egale, regula fiind aplicată şi în cazul partidei dintre campioanele României şi Ungariei. „Ne-am dorit să terminăm grupa pe primul loc, dar importantă este calificarea. Contra lui Krim au fost momente foarte bune, dar şi altele de care sunt dezamăgit. Una peste alta, sunt mulţumit de victorie, dar nu şi de joc. În următoarea fază a competiţiei, noi şi Gyor pornim cu şanse absolut egale. Nu mă tem de campioana Ungariei şi veţi vedea că ne vom bate până în ultima secundă. Din păcate, urmează o perioadă în care o parte dintre fete merg la loturile naţionale. Se vor întoarce apoi şi ne vom concentra pe meciul contra maghiarelor”.
 

Programul semifinalelor
 

Larvik HK (Norvegia) – Krim Ljubljana (Slovenia)

CS Oltchim Râmnicu Vâlcea (România) – ETO Gyor (Ungaria)

*partidele tur se vor disputa pe 6/7 aprilie, iar cele retur pe 13/14 aprilie

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: