Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

„Galacticele”, invincibile


  • CS Oltchim a debutat cu victorie în prima partidă oficială a noului an calendaristic

Miercuri, 11 ianuarie, Brăila a fost gazda derby-ului etapei cu numărul opt din cadrul Ligii Naţionale la handbal feminin, dintre Handbal Club Dunărea din localitate şi multipla campioană a României, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Partida era programată iniţial, conform calendarului stabilit de către Federaţia Română de Handbal, a se disputa în data de 12 decembrie, dar datorită programului foarte încărcat pe care clubul râmnicean îl avea în acea perioadă, oficialii acestuia din urmă au solicitat amânarea jocului. Astfel, meciul de la Brăila a fost primul din 2012 cu caracter oficial pentru ambele grupări.

Handbalistele vâlcene au început mai bine partida, ele dominând prima repriză. Evoluţia pozitivă s-a reflectat şi pe tabela de marcaj, „chimistele” desprinzându-se la două-trei goluri diferenţă către minutul 20 (10-8) şi chiar la un ecart de şase „lungimi” la pauză (15-10). În actul secund, jocul sportivelor pregătite de Radu Voina a suferit o sincopă, pas greşit de care au profitat din plin gazdele de la Dunărea, ele apropiindu-se la numai un singur punct diferenţă în min. 41 (18-19), câteva minute mai târziu reuşind chiar restabilirea egalităţii (22-22, min. 47) spre extazul celor 2.000 de fani prezenţi în tribunele Sălii Sporturilor „Danubius”, care începeau să spere la o victorie a echipei favorite. Însă finalul a aparţinut tot Oltchimului, vâlcencele reuşind să se impună la capătul unui joc frumos şi echilibrat, între două cluburi valoroase ale României, cu scorul de 33-30. Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost Iulia Curea (8 goluri), Melinda Geiger (5), Oana Manea (4) şi Oana Chirilă (4) din tabăra Oltchimului; în timp ce pentru brăilence au punctat Anastasya Lobach (10), Alina Horje (9 goluri – jucătoare transferată în această pauză intercompetiţională de la HC Oţelul Galaţi), Loredana Iancu (4) şi Ramona Constantinescu (4).

Cu acest succes, CS Oltchim reuşeşte să îşi consolideze poziţia de lider al Ligii Naţionale feminine, acumulând 16 puncte (maximul posibil după primele opt etape), fiind urmată în clasament de HC Oţelul Galaţi şi HC Dunărea Brăila, aflate la egalitate, ambele cu câte 13 puncte.

Etapa viitoare, „chimistele” vor întâlni pe teren propriu pe HCM Baia Mare, ocupanta poziţiei a şaptea. Partida se va disputa duminică, 15 ianuarie, în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 18.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: