Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

„Galacticele” au cedat în finala Szabella Cup


• Rail Cargo a câştigat competiţia organizată în propriul fief, învingând în finală pe CS Oltchim, scor 29-27

Cu două victorii obţinute în prima fază a turneului, împotriva campioanei Sloveniei, Krim Ljubljana (scor 28-23), dar şi contra rusoaicelor de la Rostov Don (scor 29-23), Oltchimul s-a calificat în finala competiţiei organizate la Budapesta, intitulată „Szabella Cup”. În ultimul act al întrecerii, vâlcencele au avut parte de un joc destul de dificil, întâlnind chiar formaţia care a organizat această competiţie, Rail Cargo Hungaria – fosta Ferencvaros Budapest. Pe lângă evoluţia mai puţin reuşită a elevelor pregătite de Jakob Vestergaard, justificabilă prin faptul că reunirea completă a lotului „chimist” s-a produs abia la începutul acestei săptămâni, misiunea vâlcencelor a fost mult îngreunată şi prin deciziile celor doi arbitri slovaci, cei care au oferit senzaţia inxeplicabilă că ar fi în stare să facă orice, numai ca Oltchimul să nu câştige trofeul pus în joc chiar de către adversara din finală, Rail Cargo. Adoptând un stil ostil jucătoarelor de la Oltchim, „cavalerii fluierului” au oferit nu mai puţin de paisprezece lovituri de la şapte metri în favoarea gazdelor, unele dintre acestea fiind rezultatul unor infracţiuni ale jucătoarelor românce numai de ei văzute.

Oltchimul a început mai slab meciul, asemenea şi celorlalte două disputate în cadrul aceluiaşi turneu. În ficare dintre întâlnirile anterioare, „chimistele” au revenit destul de repede la conducerea partidei, către finalul primei reprize sau în actul secund. În acest mod a survenit şi calificarea în finala competiţiei din Ungaria şi, după debutul nefast în faţa celor de la Rail Cargo, era de aşteptat ca situaţia să se schimbe măcar în actul secund. Însă, greşelile comise în apărare de componentele trupei râmnicene, coroborate cu inconstanţa în atac şi, desigur, ostilitatea evidentă a celor doi arbitri au făcut ca Oltchimul să nu mai reuşească decât parţial întoarcerea scorului, în chiar ultimele minute de joc, atunci când campioanele României au izbutit să revină de la un „handicap” de cinci goluri la unul de numai două. Astfel, vicecampioanele Ungariei au reuşit să se impună în cele din urmă cu scorul de 29-27 (15-12 la pauză), câştigând pentru al doilea an consecutiv trofeul pus în joc în cadrul turneului intitulat „Szabella Cup”.

În această partidă, cele mai bune marcatoare din tabăra Oltchimului au fost: Katarina Bulatovic – autoare a 8 goluri; Iulia Mangarova – 7 şi Iulia Curea 4. De partea cealaltă, pentru gazde s-au făcut remarcate: spaniola Nerea Pena – o handbalistă care a transformat 7 dintre nenumăratele lovituri de penalizare dictate de către cei doi arbitri împotriva româncelor; Zsuzsanna Tomori cu 6 goluri marcate, dar şi sportiva desemnată ca fiind cea mai bună din cadrul întregului turneu, Zita Szucsanszki, tot cu 6 reuşite.

Marija Jovanovic s-a accidentat în minutul 20

Din păcate pentru tehnicianul danez Jakob Vestergaard, acest turneu amical nu a fost unul în care echipa Oltchimul să fie ferită de ghinioane. Deşi a evitat o accidentare pe timpul ceor trei săptămâni petrecute la Jocurile Olimpice, acolo unde exista o posibilitate mult mai mare pentru un asemenea eveniment, handbalista muntenegreancă Marija Jovanovic s-a accidentat la glezna piciorului drept tocmai la acest turneu amical organizat pe o perioadă de numai două zile. Accidentarea a survenit în minutul 20 al primei reprize din meciul contra unguroaicelor de la Rail Cargo, Marija Jovanovic păşind greşit în timp ce se întorcea în viteză pe faza de apărare. Ea a fost scoasă pe braţe în afara terenului fiind suspectă de o entorsă.

Mai trebuie precizat şi faptul că următorul meci, tot amical, pe care handbalistele Oltchimului îl vor disputa va avea loc marţi, 4 septembrie. Cu acest prilej, campioana României sa va deplasa la Drobeta Turnu Severin, acolo unde se va duela cu campioana Serbiei, RK Zajecar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: