Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

Forţate de împrejurări, „galacticele” au luat o scurtă pauză în Liga Naţională


faza_handbal9La finele săptămânii trecute, cu prilejul etapei a treia din campionatul naţional de handbal feminin, CS Oltchim Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să evolueze în compania echipei de junioare a României, formaţie înscrisă în competiţie de Federaţia Română de Handbal după ce Terom Z Iaşi, titulara de drept a acestui loc, s-a retras din întrecere. Însă, după ce mai multe cluburi au refuzat să îşi lase junioarele să participe cu echipa naţională de junioare în campionatul intern, cel mai înalt for handbalistic din ţara noastră a revenit asupra deciziei iniţiale, retrăgând formaţia de junioare din întrecerea internă. Prima echipă afectată de această decizie a fost chiar CS Oltchim, campioana României fiind obligată să intre într-o mini pauză competiţională. Tehnicianul danez Jakob Vestergaard a făcut cunoscut în cadrul ultimei conferinţe de presă, susţinută vineri la Sala Sporturilor „Traian”, programul sportivelor în această săptămână liberă. Astfel, ele au continuat pregătirile după programul iniţial, atunci când se ştia că vor evolua împotriva naţionalei de junioare, urmând ca abia în această săptămână să beneficieze de câteva zile libere, antrenamentele fiind reluate ulterior acestei mici pauze. Următoarea partidă oficială pe care „chimistele” o vor disputa va loc tot în Liga Naţională, atunci când, cu prilejul etapei a IV-a (în data de 23 septembrie), sportivele pregătite de Jakob Vestergaard vor întâlni pe propriul teren pe CSM Bucureşti.

HCM Baia Mare, liderul Ligii Naţionale

Beneficiind de aportul a trei foste jucătoare de la Oltchim, handbalistele pregătite de Constantin Buceschi au avut un debut de sezon foarte reuşit, izbutind să se impună în primele trei partide disputate. După victoriile cu HCM Roman şi CSM Bucureşti, sportivele de la HCM Baia Mare au mai făcut o „victimă” importantă în campionatul intern, dispunând fără emoţii de SCM Craiova, scor 31-22. Pentru băimărence s-au remarcat Melinda Geiger (autoare a şase goluri) şi Eliza Buceschi (cu cinci goluri marcate) – ambele au evoluat la un moment dat pentru CS Oltchim (Eliza Buceschi fiind doar împrumutată la HCM Baia Mare). De asemenea, un rol important în obţinerea acestui succes l-a avut şi portăriţa Mihaela Smedescu – sportivă plecată în vară de la CS Oltchim. Şi SCM Craiova a avut o „galactică” în lot, Daniela Băbeanu evoluând însă ceva mai modest, reuşind să înscrie un singur gol.

În acest moment, după trei etape disputate, primele poziţii în clasamentul Ligii Naţionale sunt ocupate de formaţiile: HCM Baia Mare 6p; CS Oltchim 4p – din două partide disputate, HC Dunărea Brăila 4p; Universitatea Jolidon Cluj 4p şi SCM Craiova 3p.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: