Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Fiscul vâlcean a anulat penalităţile pentru 99 de contribuabili care au plătit obligaţiile restante


În baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, începând din toamna anului 2011, firmele au avut posibilitatea de a beneficia de anularea penalităţilor şi majorărilor de întârziere dacă plăteau până la finele anului 2011 obligaţiile restante la bugetul statului.

De la intrarea în vigoare a ordonanţei până la 10 ianuarie a.c., Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea a anulat dobânzi şi penalităţi de întârziere în sumă totală de 91 mii lei pentru 99 contribuabili care au plătit obligaţii restante (debite principale) în valoare de 1.043 mii lei.

De reţinut!

Până la 30 iunie 2012, potrivit prevederilor ordonanţei, penalităţile de întârziere sunt reduse la jumătate, dacă obligaţiile principale datorate la 31 august 2011 şi dobânzile aferente acestora sunt stinse prin plată voluntară sau compensare.

Conform Codului de Procedură Fiscală, pentru plăţile restante, contribuabilii persoane fizice şi juridice plătesc atât o dobândă, cât şi o penalitate de întârziere, calculată în funcţie de perioada cu care a fost depăşit termenul de scadenţă. Pentru fiecare zi cu care a fost depăşit termenul de plată, se calculează o dobândă de 0,04% din suma datorată. Pentru primele 30 de zile de întârziere nu se plătesc penalităţi. Penalităţile cresc la 5% din suma totală dacă datoria este achitată în următoarele 60 de zile şi ajung la 15% dacă se depăşeşte termenul de 90 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: