Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Finanţare europeană de 95%!


Advertisements

• europarlamentarul Mari-Jean Marinescu a declarat, la Vâlcea, că banii de la UE ar putea acoperi, din 2014 încolo, 90 – 95 la sută din valoarea proiectelor

Aşa cum arătam şi-n ediţia de ieri a ziarului nostru, deputatul european Mari-Jean Marinescu (vâlcean de origine, stabilit în Craiova) a fost oaspetele organizaţiei Vâlcea a PDL. Alături de acesta au susţinut o conferinţă de presă senatorul Dorel Jurcan, prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu şi deputatul Samoil Vîlcu. În acest an, Marinescu a primit preşedinţia unui grup de lucru din cele patru ale Partidului Popular European din Parlamentul European. Acest grup de lucru cuprinde comisiile buget, control bugetar, dezvoltare regională, agricultură şi pescuit, şi va elabora documentele legislative la trei politici europene extrem de importante: bugetul, politica agricolă comună şi politica de coeziune. Europarlamentarul PDL a precizat că, în ultimele luni, s-au elaborat primele rapoarte referitoare la cele trei politici, rapoarte care sunt nelegislative, dar de care se ţine cont la propunerile legislative. „Din propunerea de buget trebuie să reţinem lucrurile care ne interesează foarte mult pe noi, românii, şi o să vă spun câteva ceva despre politica agricolă comună şi despre politica de coeziune. În ultima perioadă, au fost foarte multe discuţii referitor la aceste doua politici şi s-a pus întrebarea dacă vor mai exista plăţi directe în agricultură sau dacă mai trebuie finanţată zona de coeziune. Fiecare dintre aceste politici deţine aproximativ 37 la sută din bugetul UE”, a afirmat Mari-Jean Marinescu.

O altă „zonă de discuţie” care interesează ţara noastră priveşte cofinanţarea de la Uniunea Europeană pentru administraţiile locale. În acest moment, pragul cofinanţării atinge 85 la sută, însă în propunerea de buget pentru perioada 2014 – 2020 exista o prevedere ca pentru statele care se află în asistenţă financiară, aşa cum este România, să se poată creşte cu 5 până la 10%. „Administraţiile publice locale vor putea obţine cofinanţare europeană pentru anumite proiecte de până la 95 la sută. Ar fi extrem de benefic pentru noi! Asta înseamnă că Guvernul n-ar mai finanţa proiectele decât cu 5-10 la sută din valoarea lor”, a dezvăluit deputatul european Mari-Jean Marinescu.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized