Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2019

„Fiecare zi a vieții noastre trebuie să fie o participare la lucrarea mântuitoare”


Advertisements

• a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în noaptea dintre ani
În noaptea dintre ani, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea slujba Acatistului Mântuitorului Hristos, continuată cu slujba de Te Deum și a Aghiazmei Mici.
Înaltpreasfinția Sa a arătat, în cuvântul de învățătură împărtășit preoților și credincioșilor la începutul noului an, că „fiecare zi a vieții noastre trebuie să fie o participare la lucrarea mântuitoare, pentru că Biserica reprezintă o extindere a lucrării lui Hristos în umanitate. Mântuitorul Însuși, înainte de Înălțarea Sa la ceruri, trimițând pe Apostoli la propovăduirea Evangheliei, îi asigura că «voi fi cu voi în toate zilele până la sfârșitul veacului» (Matei XXVIII, 20)”.
ÎPS Varsanufie a vorbit apoi despre buna folosire a timpului, „pe care Dumnezeu ni-l dăruiește, pentru a înmulți talanții, simțind bucuria duhovnicească ce ne învăluie în momentul în care săvârșim faptele bune”. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți părinții consilieri, părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale și preoți de la bisericile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate