Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 noiembrie 2018

Fără româncele de la Oltchim, tricolorele au câştigat „Trofeul Carpaţi”


• Barbosa şi Navarro, doar pe locul trei cu naţionala Spaniei
 

Week-end-ul trecut, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit cea de-a 46-a ediţie a întrecerii „Trofeul Carpaţi”, o competiţie amicală organizată sub egida Federaţiei Române de Handbal. La acest mini-turneu au participat patru formaţii: România A, România B, Spania şi Germania. Chiar dacă a convocat aproape 30 de handbaliste, Gheorghe Tadici a preferat să nu cheme pentru această acţiune a echipei naţionale sportive de la Oltchim, ele fiind lăsate să se odihnească pentru meciurile extrem de importante din perioada următoare. Astfel, pentru prima dată în ultimii ani (de când prima reprezentativă a României se construieşte pe „scheletul” Oltchimului), celelalte cluburi din Liga Naţională au dus „greul” în ceea ce priveşte alcătuirea celor două echipe tricolore (România A şi România B), Tadici convocând handbaliste de la aproape toate formaţiile.

Vineri, în prima zi de întrecere, Germania a depăşit fără prea multe dificultăţi Spania (scor 27-23), în timp ce mai experimentatele handbaliste din lotul României A s-au „încălzit” cu mai tinerele componente ale României B (scor 35-26). Sâmbătă, în cea de-a doua zi, sportivele României B au demonstrat că au învăţat ceva din înfrângerea cu echipa „mare” a României şi au produs surpriza competiţiei, reuşind să „încurce” Spania (scor 25-25), într-un meci în care ibericele, cu chimistele Alexandrina Barbosa şi Silvia Navarro pe teren, porneau din postura de favorite. Şi în celălalt meci al zilei s-a consemnat o remiză, România A şi Germania încheind la egalitate (scor 24-24). Suspansul s-a păstrat până duminică, atunci când s-a decis câştigătoarea trofeului şi ierarhia finală a întrecerii. Germania a învins România B în primul meci al zilei (scor 29-25) şi se instalase pe primul loc, însă, în ultimul joc, România A a învins la o diferenţă de şapte goluri reprezentativa Spaniei şi a câştigat, la golaveraj, „Trofeul Carpaţi”.

Clasament

1.România A 3     2 1 0     89-73 5p

2.Germania 3     2 1 0     80-72 5p

3.Spania 3     0 1 2     71-82 1p

4.România B 3     0 1 2     76-89 1p

În urna a doua pentru preliminariile CE 2014

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia Europeană de Handbal a anunţat componenţa „urnelor” înaintea tragerilor la sorţi pentru stabilirea grupelor preliminare pentru calificarea la Campionatul European din anul 2014, întrecere ce va fi găzduită, în luna decembrie a anului viitor, de Ungaria şi Croaţia. Din păcate pentru tricolore, locul zece ocupat la ultimul Campionat European (cel găzduit de Serbia, în decembrie 2012), a avut repercursiuni negative în ceea ce priveşte urna valorică în care a fost repartizată selecţionata pregătită de Gheorghe Tadici. Astfel, aceasta se va găsi în urna a doua valorică şi va întâlni, în meciurile din preliminarii, un adversar de calibru din handbalul feminin european.

Componenţa urnelor:

Urna 1: Danemarca, Muntenegru, Norvegia, Franţa, Suedia, Rusia şi Spania

Urna 2: România, Serbia, Germania, Islanda, Olanda, Ucraina, Cehia

Urna 3: Macedonia, Turcia, Slovenia, Polonia, Austria, Belarus, Slovacia

Urna 4: Elveţia, Portugalia, Italia, Lituania, Finlanda.

În urma tragerilor la sorţi, se vor forma cinci grupe de câte patru echipe şi alte două grupe cu câte trei, primele două clasate din fiecare grupă urmând să se califice la Euro 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: