Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 decembrie 2018

Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea


Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a primit, pe 11 iunie, vizita Excelenţei Sale Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei în România. Între Georgia și Râmnicu Vâlcea există o strânsă legătură culturală datorată lui Antim Ivireanul, patronimul bibliotecii și ocrotitorul orașului. Venit din Iviria (Georgia de astăzi), Antim Ivireanul a fost episcop al Râmnicului între anii 1705 – 1708, perioadă în care a înființat o tipografie la Râmnic.
Excelenţa Sa ambasadorul Georgiei în România a consultat câteva dintre tipăriturile lui Antim aflate în colecțiile bibliotecii, precum și o expoziție de documente aparținând culturii georgiene. De asemenea, domnia sa a donat câteva exemplare din epopeea națională a Georgiei, „Viteazul în piele de tigru” de Șota Rustaveli.
Cu aceast prilej, conf univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea și Excelenţa Sa Nikoloz Nikolozishvili au discutat posibilitatea unei viitoare colaborări cu o bibliotecă din locurile natale ale lui Antim Ivireanul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Comunicate

%d blogeri au apreciat: