Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

După un meci extrem de disputat, CS Oltchim a învins pe HC Zalău


Derby-ul primei etape a Ligii Naţionale de handbal feminin a avut loc astăzi la Zalău. Deşi acest joc trebuia să se dispute în data de 5 septembrie, oficialii celor de la CS Oltchim au fost nevoiţi să solicite Federaţiei Române de Handbal amânarea partidei întrucât în acea perioadă „chimistele” aveau programat un meci amical în compania campioanei Serbiei.

Oltchim „a bifat” în prima repriză un record negativ de goluri marcate

Chiar dacă se putea anticipa că partida de la Zalău va fi una destul de incandescentă, cunoscute fiind rivalităţile dintre cele două echipe, alimentată şi de „vulcanicul” tehnician Gheorghe Tadici, replica pe care au oferit-o ardelencele a fost una neaşteptat de solidă, acestea reuşind să pună la respect în câteva rânduri „selecţionata mondială” pregătită de danezul Jakob Vestergaard. Cu siguranţă handbalistelor vâlcene le-a fost foarte greu să evolueze în faţa unui public ostil care a umplut până la refuz tribunele sălii sporturilor liceului cu program sportiv din Zalău; însă probabil şi aspectul psihic a avut un rol important pentru partida mai puţin reuşită făcută de Oltchim, unele dintre „chimiste” având în mod cert în minte situaţia grea pe care o traversează combinatul chimic.

Cele două formaţii au început destul de timid jocul pe faza ofensivă, nenumăratele imprecizii la finalizare de ambele părţi spunându-şi cuvântul pe tabela de marcaj. Cu numai un singur gol marcat în primele zece minute, Oltchimul a trebuit să „alerge” încontinuu după egalare, sportivele ardelence având mai multe tentative de a se desprinde chiar la mai multe „lungimi” în faţa vâlcencelor. Doar paradele extraordinare ale portăriţei Silvia Navarro sau evoluţiile individuale foarte bune reuşite de portugheza Alexandrina Barbosa şi Katarina Bulatovic au ţinut Oltchimul „în viaţă”, gazdelor fiindu-le imposibil să se desprindă la mai mult de 2-3 goluri diferenţă pe tot parcursul primei reprize, chiar dacă au dominat în linii mari jocul, intrând la „cabine” cu un singur gol avantaj, scor 10-9.

Aceleaşi Barbosa şi Bulatovic, decisive în ultimul sfert de oră

Nici debutul părţii secunde nu a schimbat prea mult jocul „cenuşiu” practicat de elevele lui Jakob Vestergaard, tot ele fiind cele care au alergat după egalare, Zalăul păstrându-şi constant avantajul minim agonisit în prima parte a întâlnirii. Descătuşarea „galacticelor” a venit în ultimul sfert de oră al partidei, atunci când execuţiile individuale ale celor mai importante handbaliste din lotul Oltchimului au făcut diferenţa între cele două echipe. Cu opt goluri marcate din totalul celor treisprezece reuşite de vâlcence în partea secundă, Alexandrina Barbosa şi Katarina Bulatovic au contribuit decis pentru obţinerea celei mai prestigioase victorii din noul sezon trecută în contul multiplei campioanei naţionale. Deşi finalul a fost unul tensionat, Gheorghe Tadici încercând până în ultimul minut să îşi impulsioneze sportivele către un rezultat istoric, Oltchimul a reuşit în cele din urmă să se impună la două goluri diferenţă, scor 22-20.

Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost: CS Oltchim: Barbosa 8 goluri, Bulatovic 7, Managarova 2, Brădeanu 2; HC Zalău: Szucz 6 goluri, Pop 4, Czeczi 3, Ailincăi 3, Beşe 2.

Au răzbunat autocarul vandalizat

Chiar dacă s-au impus neaşteptat de greu şi la o diferenţă mică de scor, handbalistele de la Oltchim au demonstrat astfel încă odată că rămân indubitabil cea mai puternică formaţie din handbalul feminin românesc, mesajele ostile de întâmpinare primite din partea fanilor zălăuani neavându-şi cel mai probabil nicio justificare. În plus, prin acest succes, handbalistele de la Oltchim au răzbunat într-un fel şi vandalizarea autocarului cu care întreg lotul a făcut deplasarea (acesta a fost inscripţionat cu mesaje pro Zalău de către persoane rămase deocamdată neidentificate), incidentul având loc chiar în parcarea hotelului în care sportivele au fost cazate în noaptea de marţi spre miercuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: