Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

Două victorii şi o înfrângere pentru tricolore


• echipa naţională de handbal feminin a susţinut în Râmnic ultimele partide de verificare înaintea participării la turneul preolimpic

romaniaSelecţionerul Radu Voina şi elevele sale au ales oraşul nostru, ca mai întotdeauna în ultimii ani, drept locul în care se reunesc înaintea participării la întreceri internaţionale. De această dată, naţionala feminină se pregăteşte pentru un turneu deosebit de dificil, dar în urma căruia se pot obţine „biletele” pentru cel mai important eveniment din cariera unui sportiv profesionist, prezenţa la Jocurile Olimpice. Însă, pentru a ajunge în luna iulie la Olimpiada londoneză, tricolorele mai au un mare „hop” de trecut. Chiar la finele acestei săptămâni (în perioada 25-27 mai), în Franţa va avea loc turneul preolimpic destinat echipelor cu rezultate bune la întrecerile continentale din 2010 sau la Campio­natul Mondial din 2011, dar care încă nu şi-au asigurat prezenţa la JO. Naţionala României şi-a securizat prezenţa la acest turneu preolimpic prin prisma clasării foarte bune izbutite în urmă cu doi ani la Campionatul European (locul patru). În Franţa, fetele lui Radu Voina vor trebui să se lupte pentru cele două poziţii care trimit la Londra cu alte trei selecţionate similare: reprezentativa gazdelor, Muntenegru şi Japonia.

Din dorinţa de a pregăti cât mai bine turneul preolimpic, oficialii Federaţiei Române de Handbal au reuşit să organizeze o serie de „meciuri-test” cu o naţională calificată deja la JO, repre­zentativa Coreei de Sud. Partidele s-au disputat pe parcursul a trei zile, chiar în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, evoluţia tricolorelor demonstrând că ar mai fi unele lucruri de pus la punct în cele câteva zile rămase până la turneul francez. În prima partidă, disputată vineri, româncele s-au impus greu (scor 29-28) într-un meci extrem de echilibrat, pe parcursul căruia ambele formaţii s-au aflat rând pe rând în avantaj. În cel de-al doilea amical, Radu Voina a schimbat aproape întreaga echipă, apelând la jucătoarele care au evoluat mai rar în echipa naţională. Aportul lor ofensiv mai scăzut dar şi greşelile comise pe faza de apărare s-au făcut simţite în teren, România „încasând” una dintre cele mai severe corecţii de scor ale primei reprize dintr-un meci jucat în ultmii ani (13-21!). În actul secund, handbalistele cu mai multă experienţă au reuşit să reducă din „handicap”, partida încheindu-se în final cu victoria sud-coreencelor la numai patru goluri diferenţă, scor 30-26. Ultima întâlnire dintre cele două formaţii, disputată duminică, s-a desfăşurat de asemenea sub semnul echilibrului, ambele echipe oferind un joc plăcut publicului spectator. Cu o formă de zile mari, Valentina Ardean Elisei a fost cea mai bună marcatoare a meciului, ea reuşind să puncteze de opt ori în poarta coreencelor, golurile sale dovedindu-se decisive pentru un nou succes al României, scor 25-22 (14-9 la pauză).

Handbalistele tricolore vor rămâne până astăzi în cantona­men­tul organizat la Râmnicu Vâlcea, ele urmând să plece mâine către Hexagon. Calendarul după care selecţionata noastră va evo­lua în cele trei partide programate la Lyon este următorul: Franţa – România (vineri, 25 mai, ora 20.00 – ora României); Mun­tenegru – România (sâmbătă, 26 mai, ora 15.45) şi România – Ja­ponia (duminică, 27 mai, ora 15.15). Tot în aceeaşi perioadă se vor mai desfăşura alte două turnee preolimpice. În Danemarca se vor lupta pentru primele două poziţii Rusia, Tunisia, Republica Do­minicană şi, evident, ţara gazdă; în timp ce Spania va găzdui gru­pa formată din Croaţia, Olanda, Argentina şi Spania. Până în acest moment se ştiu primele şase naţionale calificate deja la Jo­curile Olimpice: Marea Britanie – în calitate de organizator, Nor­ve­gia – campioană mondială, Suedia, Brazilia, Coreea de Sud şi Angola.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: