Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 noiembrie 2018

Dosar penal la Horezu


În dimineața zilei de 18 octombrie, polițiștii rutieri din Horezu l-au depistat pe D.N., de 71 ani, din comuna Cernișoara, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 67, pe raza orașului Horezu, efectuând transport de peroane, contra cost, în mod repetat, fără a deține autorizație de taxi, valabilă. De asemenea, în urma testării bărbatului în cauză cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,23 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a dispus suspendarea dreptului de a utiliza autoturismul pe o perioadă de 6 luni, în conformitate cu Legea 38/2003, precum și suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 90 zile.

Infracțiuni și contravenții pe străzile Râmnicului
Ieri, 17 octombrie, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, au acționat pentru depistarea și tragerea la răspundere a conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare și menținerea unui climat de ordine și liniște publică. În acest sens, polițiștii râmniceni au depistat în trafic un șofer sub influența alcoolului și un șofer care conducea un autoturism radiat din circulație. De asemenea, au verificat 185 de vehicule, au aplicat 51 de sancțiuni contra­venționale, în valoare de peste 9.000 de lei și au reținut șapte permise de conducere și retras două certificate de înmatriculare.

Hoț din Pietrari, depistat rapid
Polițiștii din Pietrari au depistat un tânăr, bănuit de comiterea unui furt din locuință, pe raza comunei Pietrari. Astfel, în data de 17 octombrie, polițiștii din Pietrari, cu sprijinul specialiștilor criminaliști, au reușit, în mod operativ, probarea activității infracționale a unui tânăr, 17 ani, din comuna Pietrari, cu privire la comiterea unui furt din locuință. Din cercetările efectuate rezultă faptul că, în perioada 14 – 17 octombrie, tânărul în cauză ar fi pătruns, prin efracție, într-o locuință, din comuna Pietrari, de unde ar fi sustras trei televizoare, în valoare de aproximativ 3.000 de lei. Polițiștii au recuperat cele trei televizoare, pe care tânărul le depozitase în subsolul locuinței sale de domiciliu, și le-au predat persoanei vătămate. În urma investigaţiilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, polițiștii vâlceni au dispus începerea urmăririi penale față de C.I.A., de 17 ani, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Două minore sunt cercetate pentru furturi din autoturisme
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Râmnicu Vâlcea cercetează două minore, de 17 și 15 ani, pentru furturi din autoturisme. Astfel, în data de 18 octombrie, polițiștii de investigați criminale, cu sprijinul specialiștilor criminaliști, au reușit, în mod operativ, probarea activităților infracționale a două tinere, 17 și 15 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, cu privire la comiterea unui furt și a unei tentative de furt, din autoturisme.
Din cercetările efectuate rezultă faptul că, în noaptea de 17 spre 18 octombrie, cele două tinere, profitând de faptul că proprietarul autoturismul a uitat portierele deschise, au sustras din interiorul acestuia fața detașabilă a casetofonului auto. În aceeași noapte, cele două tinere au încercat să sustragă bunuri dintr-un alt autoturism, răvășind documentele din torpedou și din interiorul autoturismului, însă fără a reuși să sustragă bunuri, existând posibilitatea ca acțiunea acestora să fi fost întreruptă. Polițiștii au recuperat prejudiciul produs. În urma investigaţiilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, polițiștii vâlceni au dispus începerea urmăririi penale față de S.R.A., de 17 ani și A.N.C., de 15 ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și tentativă de furt.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiștii vâlceni
Poliţiştii vâlceni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pe numele unui bărbat, condamnat la executarea pedepsei închisorii de 1 an și 11 luni, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influența alcoolului. Astfel, în data de 17 octombrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe D.A.A., de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a fost condamnat la executarea pedepsei închisorii de 1 an și 11 luni, pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influența alcoolului. S-a reținut faptul că, la data de 27 septembrie 2015, în jurul orei 19.00, bărbatul în cauză a condus un autoturism pe Drumul Județean 676, pe raza localității Copăceni, iar la kilometrul 28 + 500 de metri, a pierdut controlului volanului și a intrat în coliziune cu un cap de pod, din beton.
Polițiștii deplasați la față locului au constatat că bărbatul emana halenă alcoolică, iar în urma analizării probelor de sânge recoltate, a rezultat inițial o alcoolemie de 2,25 g/l alcool pur în sânge, iar după o oră, îmbibația alcoolică a scăzut la 2,10 g/l alcool pur în sânge. Poliţiştii vâlceni l-au depus pe bărbat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Mioveni, pentru ispășirea pedepsei.

Șofer sub influența alcoolului, depistat în trafic
La data de 17 octombrie, în jurul orei 18.00, poliţişti rutieri din Râmnicu Vâlcea au depistat un bărbat, de 39 de ani, care conducea un auto­turism pe strada Ion Referendaru, din mu­ni­cipiu, având o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întoc­mit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de condu­cerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Transport ilegal de lemne la Prundeni
În dimineața zilei de 17 octombrie, în jurul orei 09.00, poliţiştii din Prundeni, aflându-se în patrula intercomunală, l-au depistat pe C.G.., de 63 de ani, care transporta cu o autoutilitară, pe Drumul Național 64, 2,1 metri cubi de material lemnos, diverse specii, fără să deţină documente legale de transport. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul în cauză, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat materialul lemnos transportat ilegal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Politie

%d blogeri au apreciat: