Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 noiembrie 2018

Dorinţa handbalistelor a contat: Oltchim va juca manşa tur din semifinalele Ligii în Sala „Traian”


• decizia este pe placul reprezentantului principalului sponsor
 

Un subiect intens dezbătut în ultimele zile, discuţiile începând imediat după ce s-a aflat că Oltchimul va juca în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin împotriva campioanei Ungariei, Audi ETO Gyor, a ajuns la un punct final. Nevoiţi să renunţe la organizarea meciului tur (când formaţia vâlceană va fi gazdă) în Sala de Expoziţii „Romexpo” din Bucureşti, aceasta fiind rezervată în data de 6 aprilie pentru un concert, oficialii de la CS Oltchim Râmnicu Vâlcea au ţinut cont de dorinţa jucătoarelor, dar şi a publicului vâlcean şi au decis ca partida cu unguroaicele să se dispute în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Astfel, reprezentanţii clubului se vor folosi de dispensa primită din partea Federaţiei Europene de Handbal care prevede ca arena râmniceană să poată găzdui, inclusiv în faza semifinalelor meciurile Oltchimului din Liga Campionilor, chiar dacă nu are tribune pe toate cele patru margini ale terenului de joc (aşa cum este stabilit prin regulament).
 

Farcău: „Pentru publicul vâlcean şi pentru noi, nu cred că ar fi bine dacă vom juca aceste meciuri la Bucureşti”
 

Astfel, deşi vor pierde din încasările pe care clubul le putea avea dacă meciul cu Gyor s-ar fi jucat în Sala Polivalentă din Bucureşti (alternativa pentru „Romexpo”), oficialii de la Oltchim au adoptat o decizie pe placul suporterilor vâlceni, care nu vor mai fi nevoiţi să facă deplasarea în Capitală pentru a-şi încuraja favoritele. De asemenea, hotărârea aleasă respectă şi dorinţa handbalistelor, care, prin vocea Ramonei Farcău, şi-au manifestat intenţia de a juca cel puţin turul semifinalei în sala din Vâlcea (eventual şi turul din marea finală, însă, chiar dacă se vor califica în ultimul act, Federaţia Europeană nu va mai permite ca acel meci să se dispute în Râmnic!). Referitor la acest subiect, care a dat naştere mai multor polemici decât ar fi fost probabil cazul, extrema-stânga de la Oltchim a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, următoarele: „Vom juca meciurile din semifinală şi finală, dacă ne vom califica, unde se va decide. Dar, pentru publicul vâlcean şi pentru noi, nu cred că ar fi bine dacă vom juca aceste meciuri la Bucureşti”.
 

Nicolescu: „Ar fi păcat ca vâlcenii să fie privaţi de o partidă cum va fi cea cu Gyor”
 

Înaintea adoptării hotărârii finale în privinţa locaţiei în care se va disputa meciul cu Gyor, Răzvan Nicolescu, reprezentantul principalului sponsor al echipei de handbal, o importantă firmă petrolieră din România, a declarat că nu îl interesează în mod deosebit unde se va juca meciul cu unguroaicele, dar poate oferi un sfat: prima partidă să se joace în Râmnicu Vâlcea. „În ceea ce ne priveşte, nu ne interesează unde se joacă partidele din semifinale şi finală, dar pot da un sfat. Ar fi perfect ca măcar prima partidă să se joace la Râmnicu Vâlcea, publicul de aici poate ajuta mult echipa şi ar fi păcat ca vâlcenii să fie privaţi de o partidă cum va fi cea cu Gyor”, a afirmat Nicolescu.
 

Gaţu oferă asigurări: „Dacă ne vom califica în finală, sala de la Romexpo va fi disponibilă”
 

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu a afirmat că, dacă în cazul semifinalei din 6 aprilie, sala de care dispune Salonul de Expoziţii din Bucureşti nu poate fi folosită, situaţia nu se va mai repeta de Paşte, atunci când, dacă se vor califica în marea finală, galacticele vor putea disputa manşa tur în arena cu 14.000 de locuri din Capitală. „Am luat legătura cu cei de la Romexpo şi nu este prima dată când vorbesc cu ei. Acolo intră 14.000 de suporteri, dar în perioada semifinalei, sala este rezervată pentru un spectacol de muzică. Totuşi, am convenit ca, în varianta în care ne vom califica în finală, aceasta să fie disponibilă pentru meciul tur, că jucăm acasă”, a declarat boss-ul de la FRH.
 

Programul semifinalelor (conform www.ehfcl.com)
 

Oltchim Râmnicu Vâlcea – ETO Gyor

6 aprilie (tur-România) şi 11 aprilie (retur-Ungaria)

Larvik HK – Krim Ljubljana

6 aprilie (tur-Norvegia) şi 13 aprilie (retur-Slovenia)

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: