Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Doar cinci handbaliste de la Oltchim, convocate la naţională


tadici_gheorghe4• tricolorele vor participa între 5 şi 7 octombrie la Trofeul Carpaţi

Echipa naţională de handbal feminin a României, pregătită de tehnicianul Gheorghe Tadici, va susţine în următoarele două săptămâni cea mai importantă „repetiţie” înaintea Campionatului European care se va desfăşura la finele acestui an, în Serbia. Din calendarul de pregătire al selecţionatei României fac parte: două partide amicale împotriva Oltchimului (programate pentru datele de 27 şi 28 septembrie în Sala Sporturilor „Traian”), o dublă în com­pania Olandei (în datele de 2 şi 3 octombrie, la Zalău), dar şi evenimentul principal al lunii octombrie pentru „tricolore”, participarea la Trofeul Carpaţi. Astfel, cu prilejul acestei întreceri amicale, organizate în mod tradiţional de către Federaţia Română de Handbal în diverse oraşe din ţara noastră pentru popularizarea acestui sport, în 2012 municipiul Oradea are privilegiul de a găzdui partidele din cadrul turneului internaţional. Din câte se pare, la startul întrecerii se vor alinia numai patru formaţii (România A, România B, Ungaria şi Ucraina), jocurile dintre acestea urmând să aibă loc în perioada 5-7 octombrie.

În lotul de care selecţionerul Gheorghe Tadici va dispune pe parcursul acestei acţiuni a echipei naţionale se regăsesc numai cinci handbaliste de la CS Oltchim, un record negativ al ultimilor ani – justificabil în mare măsură prin prisma faptului că în tabăra campioanei României se află tot mai puţine jucătoare de naţionalitate română. Numele „chimistelor” convocate sunt: Paula Ungureanu, Oana Manea, Adriana Nechita, Iulia Curea şi Adina Meiroşu. Totuşi, Gheorghe Tadici a mai convocat alte trei sportive aflate încă sub contract cu CS Oltchim, dar care evoluează sub formă de împrumut la alte cluburi din Liga Naţională: Mihaela Smedescu şi Eliza Buceschi (ambele de la HCM Baia Mare), dar şi Daniela Băbeanu (SCM Craiova). De asemenea, în lotul „tricolorelor” se vor regăsi mai multe handbaliste care au trecut în cariera lor pe la CS Oltchim. În acest sens le putem aminti pe Talida Tolnai (Uskudar Istanbul), Clara Vădineanu (Universitatea Jolidon Cluj), Adriana Ţăcălie (Corona Braşov) sau Melinda Geiger (HCM Baia Mare).

Marele test, în luna decembrie

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut „biletul” pentru Campionatul European de la finele acestui an (găzduit de Serbia, în perioada 4-16 decembrie), calificându-se de pe prima poziţie a grupei preliminare din care a făcut parte. Însă, sportivele pregătite de Gheorghe Tadici au avut parte de o tragere la sorţi nu prea favorabilă, ele fiind repartizate într-o veritabilă „grupă a morţii”, alături de două formaţii cotate cu şanse reale la câştigarea trofeului continental, Rusia şi Muntenegru, dar şi de Islanda, nordi­cele fiind una dintre revelaţiile ultimului Campionat Mondial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: