Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Din toamnă învăţământul primar va avea cinci clase


Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, inspectorul general Gabriela Ene a oferit o serie de informaţii oficiale tuturor celor interesaţi asupra modului de organizare şi funcţionare a clasei pregătitoare, cunoscută şi sub numele de la clasa 0, ce va funcţiona de la 1 septembrie 2012 ca cea de-a cincea clasă a învăţământului primar. Aceste detalii sunt deosebit de utile părinţilor, bunicilor sau tutorilor care au copii preşcolari, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 7 ani. Înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie, ea venind ca un sprijin acordat copiilor pentru acomodarea cu mediul şcolar primar, din care aceasta face parte integrantă. La nivelul clasei pregătitoare vor putea preda toate cadrele didactice calificate la nivelul învăţământului primar, acestea beneficiind în prealabil de o formare specifică realizată din fonduri europene.

Copiii născuţi în perioada 1 septembrie 2004 – 31august 2005 vor fi automat înscrişi în clasa pregătitoare (în cazurile speciale, precum cele ale copiilor cu autism, este nevoie de adeverinţă medicală pentru amânarea înscrierii la şcoală); copiii născuţi în intervalul 1 septembrie 2005 – 31 august 2006 se vor înscrie la cursurile clasei pregătitoare la solicitarea părinţilor; iar cei născuţi după data de 1 septembrie 2006 vor merge în învăţământul preşcolar. De menţionat este şi faptul că în judeţul nostru vor funcţiona, tot începând cu 1 septembrie a.c., şi câteva clase pregătitoare destinate învăţământului special.

Şefa învăţământului vâlcean a declarat următoarele: „Suntem în grafic cu organizarea claselor pregătitoare încă din septembrie şi nu vor fi probleme. La nivelul judeţului Vâlcea, aproximativ 5.000 de copii vor intra din toamnă în clasa pregătitoare. Anticipăm că va fi nevoie de 216 clase, iar noi avem pregătite 226 de săli în unităţile şcolare. În privinţa resurselor umane disponibile, numărul cadrelor didactice este de 228.” (…) „Începând de miercuri vom pune la dispoziţia celor interesaţi şi un număr de telefon de unde aceştia vor afla singurele informaţii cu certitudine corecte. Acesta este 0800.816.250 şi va funcţiona în toate zilele lucrătoare în intervalul orar 08.30 – 16.00. Tot de miercuri se vor distribui şi broşurile pentru o mai bună informare a părinţilor. Înscrierile se vor face electronic, de la secretariatele unităţilor şcolare, începând cu data de 5 martie 2012. La înscrierea în clasa pregătitoare copiii nu vor susţine teste, însă fiind în mediul şcolar, se vor pune absenţe celor care lipsesc nemotivat. În cazul în care numărul absenţelor devine prea mare, copilul pierde alocaţia cuvenită”, a mai adăugat Gabriela Ene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: