Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Din nou galactice!


faza_handbal18• Oltchim a trecut în deplasare de Krim Ljubljana, în chiar primul meci al fazei grupelor principale

„Chimistele” au făcut o mare bucurie, în weekend-ul recent încheiat, vâlcenilor, dar şi tuturor iubitorilor handbalului românesc în general, prin spectaculoasa victorie izbutită în faţa unui adversar redutabil. Partida din Slovenia, împotriva campioanei acestei ţări, Krim Mercator Ljubljana, a fost poate cea mai importantă din faza grupelor principale. Utilitatea succesului este redată atât prin valoarea deosebită a adversarului întâlnit cât şi a faptului că a reprezentat debutul ambelor grupări în această fază avansată a celei mai titrate întreceri feminine din handbalul european de club – Liga Campionilor.

Luminiţa a jucat împotriva echipei cu care a triumfat de două ori în Liga Campionilor

Meciul a început cu o oarecare nesiguranţă de partea fetelor noastre, ele „intrând” ceva mai timid în joc, interul sloven Gorica Acimovic reuşind trei goluri consecutive în primele minute ale partidei. Revenirea a fost destul de rapidă, Oltchimul replicând prin două reuşite ale handbalistei de naţionalitate turcă, Yeliz Ozel, dar si prin golul izbutit de muntenegreanca Marija Jovanovic, graţie cărora, în minutul cinci, tabela impunătoarei arenei Stozice Center (cu o capacitate de peste 12.000 de locuri!) indica din nou egalitate, 3-3. Peste numai trei minute, Oltchimul a trecut pentru prima dată la conducere (6-5), prin transformarea unei lovituri de pedeapsă, reuşită de către „aruncătoarea de serviciu”, Oana Chirilă. De altfel, interul-dreapta „chimist” a fost un fel de barometru al echipei, ea transformând în gol toate cele cinci lovituri de la 7 metri de care a beneficiat echipa noastră. Partida a continuat cu un veritabil duel al celor două portăriţe, atât Luminiţa Dinu, cât şi croata Grubisic din poarta campioanei Sloveniei făcând minuni între buturi, menţinând scorul strâns. În minutul 21, Krim Ljubljana conducea la două goluri diferenţă, scor 12-10, defensiva reprezentând punctul forte al gazdelor. Însă, în următoarele cinci minute, Penezic şi Franic, două dintre cele mai titrate handbaliste ale gazdelor, se văd în mai multe rânduri neputincioase în faţa Luminiţei Huţupan, cea care a evoluat chiar împotriva echipei cu care a câştigat de două ori trofeul Ligii Campionilor, slovenele nereuşind să mai marcheze nici măcar o dată. După minutul 26, când scorul ajunsese din nou egal (12-12), ceva parcă s-a „rupt” în jocul gazdelor, situaţie de care handbalistele pregătite de Radu Voina au profitat din plin, ele reuşind să marcheze în fiecare minut rămas până la final, astfel că la pauză, tabela indica un neaşteptat 16-13 în favoarea campioanelor României, spre dezamăgirea celor aproximativ 4.000 de fani sloveni, şi aşa destul de „plouaţi” încă de la început, micuţa galerie alcătuita din numai 150 de români fiind mult mai gălăgioasă.

După pauză, Oltchim şi-a continuat „recitalul” început în ultimele minute ale primei părţi, ex-iugoslavele fiind tot mai des depăşite pe faza de apărare. Repriza secundă a continuat cu acelaşi duel al portarilor, Luminiţa Dinu vs. Grubisic, ambele reuşind parade spectaculoase, fiind printre cele mai bune jucătoare ale fiecărei echipe. Râmnicencele s-au distanţat la patru goluri în minutul 35 (19-15), diferenţă pe care o consemnăm şi peste alte cinci minute (21-17). În ultimul sfert de oră, handbalistele de la Krim Mercator au avut o ultimă tentativă de a forţa revenirea în joc, ele apropiindu-se de la 19-24 (minutul 45), la 22-25 (minutul 51). Finalul a fost însă tot al campioanelor României. Ada Nechita cu o dublă, Yeliz Ozel sau Oana Manea turnând „plumb” în ghetele adversarelor, meciul încheindu-se cu o victorie pe deplin meritată pentru trupa vâlceană, cea care s-a impus cu 31-25! Cele mai bune marcatoare ale partidei au fost: Yeliz Ozel, cu 8 goluri, Oana Chirilă 5, Valentina Ardean-Elisei 5 şi Oana Manea 4 (pentru Oltchim); de partea cealaltă făcându-se remarcate în principal Gorica Acimovic, cea care a reuşit nu mai puţin de 9 transformări, dar şi Andrea Penezic, cu 4 reuşite (împreună marcând aşadar mai mult de jumătate din golurile echipei lor).

Huţupan: „Am avut mari emoţii”

La finele întâlnirii, redescoperita portăriţă a Oltchimului,  Luminiţa Huţupan-Dinu, cea care pare că îşi trăieşte o a doua tinereţe între buturile echipei din Vâlcea, a declarat pentru postul ce a transmis în direct partida următoarele: „În acest joc am avut mari emoţii, ca la debutul în Liga Campionilor. Vin după o pauză de aproape trei ani în care nu am mai jucat în această competiţie şi alţi şase petrecuţi chiar aici, la Krim” (…)„Am arătat ca o adevărată echipă. Fetele au avut o mentalitate diferită faţă de cea din campionat şi am reuşit o mare victorie. Nu ne gândim încă la semifinale, mai avem cinci jocuri în faza grupelor şi trebuie să le pregătim pe toate cât mai bine”.

Duminică, în Sala „Traian” poposeşte campioana Franţei

Disputa dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Krim Ljubljana a fost prima din cadrul Grupei B principale a Ligii Campionilor. Din aceeaşi Grupă B, alături de aceste două formaţii, mai fac parte campioanele altor două ţări cu naţionale deosebit de valoroase din lumea handbalului mondial: reprezentativa vicecampioanei mondiale din urmă cu două luni, Metz Handball – Franţa; respectiv Buducnost Podgorica din Muntenegru. Tot sâmbătă, în celălalt duel al grupei, aceste două echipe s-au întâlnit cu prilejul meciului direct, câştig de cauză având muntenegrencele, cele care s-au impus cu scorul de 29-27 (15-14 la pauză), chiar în deplasare, pe terenul franţuzoaicelor.

Următoarea partidă a Oltchimului în „competiţia regină” a handbalului feminin european va avea loc duminică, 12 februarie, atunci când oaspete în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnic vor fi campioanele Franţei. Meciul dintre Oltchim şi Metz se va disputa cu începere de la ora 18.00, întâlnirea urmând a fi transmisă în direct de către postul de televiziune DigiSport1.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: