Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 noiembrie 2018

Din cauza incendiului de la groapa de gunoi din Măldărești, Toți polițiștii locali din România primesc o nouă sarcină


Zilele trecute, în cadrul unei ședințe de Guvern a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010. Astfel, atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale.
„Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din comuna Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități”, se arată în comunicatul de presă dat publicității de către reprezentanții Guvernului, în care întâmplarea petrecută pe meleagurile Vâlcii este ilustrată în chip de exemplu negativ.
Totodată, sursa citată amintește că la necesitatea adoptării unei asemenea ordonanțe s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în contextul deciziei Comisiei Europene de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: