Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 noiembrie 2018

„Determinarea şi dăruirea jucătoarelor au contat foarte mult în jocul de sâmbătă”


• susţine Toma Pleşa, preşedinte HC Municipal Râmnicu Vâlcea

• la primul joc cu Simona Gogârlă pe banca tehnică, handbalistele au obţinut un rezultat de egalitate în faţa unei formaţii puternice din Liga Naţională, HC Dunărea Brăila (21-21)

Echipa de handbal a municipalităţii a risipit sâmbătă seria ghinioanelor din primele opt etape ale întrecerii naţionale feminine, obţinând primul punct în clasament. Formaţia în faţa căreia HCM a reuşit să reziste până la ultimul fluier a fost Dunărea Brăila, meciul încheindu-se la egalitate, scor 21-21 (11-10 la pauză).

Despre acest prim rezultat pozitiv şi, totodată, cel dintâi înregistrat de la instalarea Simonei Gogârlă în funcţia de antrenor principal, preşedintele echipei, Toma Pleşa, a declarat că este unul meritat, ce putea fi cu uşurinţă transformat într-o victorie, mai ales că formaţia vâlceană a avut, în cea mai mare parte a timpului de joc, avantaj de scor. Oficialul râmnicean consideră că, după cele opt înfrângeri, punctul obţinut în etapa a IX-a a Ligii Naţionale se datorează în mare măsură determinării şi dăruirii de care au dat dovadă jucătoarele pe teren, dar şi faptului că impactul schimbării antrenorului a fost perceput în mod pozitiv de jucătoare.

„Determinarea şi dăruirea jucătoarelor noastre au contat foarte mult în meciul de sâmbătă. Ele au dat dovadă din plin de aceste calităţi şi cred că puteam obţine mai mult în faţa echipei din Brăila, mai ales că am condus în cea mai mare a timpului regulamentar de joc. Consider că schimbarea antrenorului principal a fost percepută ca un „şoc” pozitiv de handbaliste. Ele au văzut că au fost pregătite bine şi înainte, dar acum, când s-a schimbat antrenorul, au vrut să demonstreze că pot mai mult. Parcă este o regulă să spun aşa. De fiecare dată când o echipă schimbă antrenorul sunt şanse mari să apară rezultate bune”, ne-a declarat Toma Pleşa.

Preşedintele de la HCM a mai spus că întreruperea activităţii competiţionale, timp de 6-7 săptămâni, în Liga Naţională (pentru a permite participarea echipei naţionale la Campionatul Mondial din Serbia) nu va afecta cu nimic clubul vâlcean. „Chiar dacă această pauză vine exact acum, când fetele noastre au prins curaj şi au un moral mai bun, consider că această situaţie nu ne va afecta cu nimic. Din contră! Până la meciul de pe 4 ianuarie de la Constanţa vom avea timpul necesar să ne pregătim, să facem câteva transferuri, iar antrenoarele să lucreze la omogenizarea echipei. În acest fel, până la reluarea campionatului, echipa noastră va fi mult mai bine pregătită decât acum şi ne vom gândi la rezultate cel puţin la fel de bune precum cel de sâmbătă cu Brăila” (…) „Cred că echipele cu care ne vom lupta în play-off vor fi Constanţa, Ploieşti, Deva, Craiova şi să vedem care dintre Cluj sau Zalău vor mai intra în această horă”, a mai precizat oficialul vâlcean.

Pleşa: „Trebuie să avem un cantonament, dar acesta va avea loc, cel mai probabil, în Râmnicu Vâlcea”

Preşedintele clubului râmnicean, împreună cu antrenoarele şi ceilalţi membri din conducere au pus la punct, în linii mari, calendarul echipei pentru perioada în care Liga Naţională va fi întreruptă. „Handbalistele îşi vor continua pregătirile în pauza competiţională. Ne vom axa, în primul rând, pe meciuri amicale. Chiar am discutat cu antrenoarele în privinţa organizării unui cantonament şi am ajuns la concluzia că trebuie să avem unul. Însă, din motive financiare, cantonamentul pe care îl vom organiza va avea loc, cel mai probabil, în Râmnicu Vâlcea. După cum v-am mai spus, căutăm să întărim lotul cu două-trei jucătoare experimentate care să ne ajute să ducem la bun sfârşit obiectivul pe care ni l-am asumat la începutul sezonului”, a subliniat Toma Pleşa.

Gogârlă: „Vreau să ajut Vâlcea să revină sus”

După instalarea la Vâlcea, noua antrenoare de la HCM, Simona Gogârlă, a declarat că, aşa cum şi-a adus aportul în urmă cu două decenii pentru Oltchim din postura de jucătoare, acum doreşte să facă acelaşi lucru, dar de pe banca tehnică a echipei Primăriei.

„Sunt foarte bucuroasă că am revenit la Vâlcea şi conştientă în acelaşi timp că e foarte greu să ieşim din situaţia actuală. Dar nu îmi e teamă să pornesc de jos şi cred că se pot face multe lucruri bune aici. Este important că după dispariţia unei echipe mari, aşa cum a fost Oltchim, oamenii de aici nu au lăsat handbalul să moară şi au pus bazele acestei noi echipe, sprijinită de autorităţile locale. Sper să ieşim cu capul sus la finalul acestui sezon foarte dificil pentru noi. Îmi amintesc cu mare plăcere de momentele petrecute aici ca jucătoare şi vreau să ajut Vâlcea să revină sus”, s-a destăinuit Simona Gogârlă.


Rezultate din etapa a IX-a

Sâmbătă, 16 noiembrie

HCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila 21-21

Universitatea Constanţa – CSM Deva 16-23

CSM Ploieşti – Universitatea Cluj 30-41

Mai sunt de jucat:

HCM Baia Mare – SCM Craiova (28 decembrie, ora 11.00)

CSM Bucureşti – Corona Braşov (28 decembrie, ora 17.00)

HCM Roman – HC Zalău (28 decembrie, ora 19.00)


Clasament


Echipă                           M      V       E       Π       Golv.          P

1.Corona Braşov           8        7        0        1        244-201      21p

2.HCM Baia Mare           8        7        0        1        227-181      21p

3.HC Dunărea Brăila       9        6        1        2        211-190      19p

4.U. Jolidon Cluj            9        6        0        3        269-249      18p

5.HCM Roman               8        5        1        2        191-171      16p

6.HC Zalău                  8        5        0        3        185-169      15p

7.CSM Bucureşti           8        5        0        3        182-168      15p

8.SCM Craiova             8        3        1        4        174-190      9p**

9.CSM Cetate Deva      9        2        2        5        220-214      8p

10.Neptun Constanţa    9        1        0        8        204-247      3p

11.CSM Ploieşti            9        1        0        8        211-280      3p

12.HCM Rm. Vâlcea       9        0        1        8        196-255      1p

*primele şase locuri asigură calificarea în play-off, iar ultimele şase în play-out

**echipă penalizată cu un punct 


Programul formaţiei vâlcene până la finalul turului Ligii Naţionale

Etapa a X-a, sâmbătă, 4 ianuarie

Universitatea Neptun Constanţa – HCM Râmnicu Vâlcea

Etapa a XI-a, miercuri, 8 ianuarie

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Cetate Deva

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: