Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Despre acceptare și nediscriminarea refugiaților cu elevii și dascălii de la Energetic


Colegiul Energetic din Râmnicu-Vâlcea este implicat, în perioada 2016-2018, într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul „In A Far Away Land: Refugee Children”/„Undeva departe: Copiii refugiați” (2016-1-TR01-KA219-033904_2), alături de școli din Turcia, Italia, Grecia și Portugalia.
O nouă întâlnire de proiect a avut loc între 8 și 13 octombrie. Directorul liceului, Mihăiță Constantin Simion, alături de prof. Alina Cioculeasa și un grup de cinci elevi au participat la mobilitatea din orașul Faro, Portugalia.
Obiectivele mobilității: promovarea imaginii țărilor, a localităților/regiunilor și a instituțiilor școlare partenere în cadrul proiectului; conștientizarea crizei refugiaților în Europa; participarea la activitățile comune de proiect – Blended Mobility; întâlnirea cu refugiați, cunoașterea poveștilor acestora și a măsurilor care se aplică pentru primirea și integrarea lor în școală și societate; dezvoltarea sentimentelor de acceptare, nediscriminare și incluziune; verificarea activităților și a produselor realizate până la această dată conform graficului stabilit anterior; familiarizarea cu particularitățile sistemului educațional din țara gazdă; dezvoltarea competențelor sociale și lingvistice în rândul elevilor și al cadrelor didactice.
Printre activitățile ce s-au derulat amintim: vizionarea unui film documentar pe tema actuală a migrației și a diferitelor motive care îi determină pe oameni să își părăsească locurile natale și dezbatere pe tema filmului; profesorii au participat la activități care vizează proiectul: MobilityTool, Final Report, eMagazine, Webpage, Project Evaluation, Future Activities, Meetings – Italia și Turcia.
Au fost prezentate și activitățile realizate la clasele primare referitoare la tema proiectului –copiii refugiați- Colegiul Energetic a încheiat un parteneriat cu Școala Waldorf din Râmnicu-Vâlcea și a avut loc o întâlnire cu un refugiat din Iran, povestea lui Muhammad. Căpitanul Poliției Maritime Portugheze, Bruno, povestește despre misiunile comune cu colegii din Grecia și Turcia, care au implicat salvarea a sute de refugiați din Marea Mediterană și este vizionat un material interesant și cutremurător cu imagini și fragmente reale din acțiunile desfășurate. Reuniunea de proiect și-a atins obiectivele, toți participanții bucurându-se de timpul petrecut împreună și de informațiile împărtășite. Datele ne-au fost furnizate de către prof. Alina Cioculeasa.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Mai multe articole de la Invatamant

%d blogeri au apreciat: