Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 mai 2019

„Descoperă, apreciază, cunoaște” a ajuns la ediția a III-a


Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, va organiza, în perioada 21-27 august 2018, la Centrul de Agrement Brădișor, Tabăra națională intitulată „Descoperă, apreciază, cunoalte”, ajunsă la ediția a III–a. Împreună cu partenerul Asociația Club Sportiv Montan Buridava, ne vom strădui ca cei 80 de participanți veniți din întreaga țară să aibă parte de experiențe inedite.
Acest tip de tabără vine în întâmpinarea copiilor și tinerilor, printr-o metodă nonformală, nouă și inovatoare de înțelegere a rolului și scopului practicării de exerciții fizice în aer liber și descoperire a propriilor limite. Justificarea alegerii acestor tipuri de activități practice, cu tematică sportivă, derivă din faptul că acestea îi ajută pe practicanți în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punându-se pe dezvoltarea abilităților, al fair-playul, al spiritul de competiție, a unui stil de viață sănătos și chiar lucru în echipă.
Tinerii vor descoperi beneficiile unui stil de viață sănătos prin activități recreative-sportive fizice și prin petrecerea timpul liber în mod plăcut, în natură, dar și privind modul de nutriție și alimentație sănătoasă.
Pentru atingerea obiectivelor, în cadrul taberei naționale ne propunem o serie de activități sportive (instrucție militară, airsoft, alpinism, orientare turistică) și recreative (tiroliană, drumeții montane, treasure hunt, cursuri de prim-ajutor, educație ecologică, seri distractive), pe următoarele module:
• instrucția militară (de înviorare) va avea loc în fiecare dimineață, scopul ei fiind acela de a dezvolta capacitățile motrice și de a responsabiliza tinerii;
• airsoft-ul este un joc sportiv în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni cu ajutorul unor replici ale armelor reale. Airsoft-ul este un sport care se bazează, în mare măsură, pe onoare și respect între jucători. Având în vedere că, în general, la impact nu rămân semne vizibile pe jucătorul lovit, desfășurarea în bune condiții a jocului depinde integral de abilitatea jucătorilor de a recunoaște orice lovitură primită și de a se declara „mort”. Prin urmare, putem spune că airsoft-ul este un sport nobil, un sport al gentleman-ilor, un sport al oamenilor cu caracter.
Descoperirea tainelor acestui joc sportive are rolul de a-i motiva pe tineri să renunțe la lumea virtuală în favoarea practicării sportului în natură;
• alpinismul/rapel va fi practicat pe pereți montani, având menirea de a-i face pe tineri să-și cunoască limitele, să descopere tainele acestui sport montan;
• orientarea turistică, numită și sportul pădurilor, este acțiunea de a recunoaște și a găsi drumul spre destinație. Prin descoperirea tainelor acestui sport, tinerii vor învăța noțiuni despre elementele cartografice, harta și busola fiind instrumentele principale în orientarea turistică, deci cunoașterea elementelor busolei este indispensabilă, noțiuni pe care tinerii le vor descoperi.

Mai multe informații

Participanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
• să fie elevi cupriși într-o formă de învățământ, în clasele V-XII (inclusiv);
• să aibă vârsta între 10-20 de ani;
• să fie cetățeni români cu domiciliul în România;
• să fie apți din punct de vedere medical;
• să aibă acordul scris al părinților, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor);
• să nu mai fi participat în nicio altă tabară organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2018.
Mai multe informatii despre modalitatea de înscriere, program sau alte detalii se pot găsi la adresa: http://djstvalcea.ro/category/compartimente/tineret/.

Biroul de Presă al DJST Vâlcea

 

Comentarii

mesaj(e)

Alte articole de la Actualitate