Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 decembrie 2018

Derby-ul Ligii Naţionale s-a jucat la Băileşti!


• inaugurare cu mare fast a Sălii Sporturilor „Adriana Nechita”

Ada_si_noua_ei_sala 

Duminică, în municipiul doljean a fost mare sărbătoare! Chiar dacă băileştenii nu au o echipă de handbal care să se afirme în campionatul naţional, ei au din acest an o modernă sală polivalentă. Şi ce nume putea fi mai potrivit pentru noua „casă a sporturilor” locale decât numele unei mari jucătoare de handbal pe care oraşul lui Amza Pellea a dat-o sportului naţional şi internaţional? Răspunsul este „Adriana Nechita”; handbalista vâlceancă prin „adopţie”, dar băileşteancă prin origine, un simbol al oraşului natal.

Chiar dacă prima partidă disputată în noua sală a fost una amicală, interesul stârnit de acest joc a fost maxim în urbea doljeană. Sala a fost „luată cu asalt” de iubitorii sportului din oraş cu mult timp înaintea începerii meciului, astfel că la primul fluier al arbitrului, tribunele erau arhipline, unii spectatori fiind nevoiţi să stea în picioare sau pur şi simplu jos, în spatele celor două porţi. Pe teren se întâlneau cele mai titrate echipe din handbalul feminin românesc al ultimului deceniu; multipla campioană naţională, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi „eterna” ei rivală din ultimele sezoane, Corona Braşov („Corona” fiind noua denumire a echipei antrenate de Mariana Târcă, până în sezonul trecut echipa numindu-se „Rulmentul”).

Ada_Nechita_2La acest prim „regal” handbalistic, atenţia tuturor a fost îndreptată desigur către Adriana Nechita, spectatorii aplaudând şi încurajând-o la fiecare atingere a balonului în joc; dar şi către o jucătoare a celor de la Braşov, tot din Băileşti la origine, Anişoara Durac-Marcu. Spectatori de lux au fost printre alţii Cristina Neagu şi iubitul ei, Dacian Vizitiu, dar şi prietenul Adei Nechita, Florin Costea, deja fotbalist de bază la Steaua.

Evoluţia celor două formaţii în teren a fost în ton cu sărbătoarea la care luau parte,s-a jucat cu adevărat în spirit sportiv iar durităţile între jucătoare au fost aproape inexistente, antrenoarea braşovencelor chiar declarase înainte startului partidei că dacă ar fi avut un tricou potrivit ar fi intrat şi ea „la joacă”. Singurul care părea „necruţător” era Radu Voina. Tehnicianul „chimistelor” probabil încă avea în minte succesul foarte chinuit de la Roman şi, în perspectiva apropierii meciurilor din Liga Campionilor, a profitat de ocazia oferită în partida amicală de la Băileşti să ruleze tot lotul de jucătoare pe care îl are la dispoziţie. Oltchimul a reuşit un joc mai bun comparativ cu cel de la Roman şi s-a impus la final cu scorul de 38-31 (după ce la pauză scorul fusese favorabil braşovencelor, 16-15!). Cele mai bune marcatoare din tabăra „chimistelor” fiind Ionela Stanca cu 7 reuşite, Valentina Ardean Elisei 6 şi Ramona Farcău 4. Dintre elevele Marianei Târcă s-au remarcat Laura Chiper cu 6 goluri, Cristina Zamfir 5 şi Claudia Mojoiu 5.

După partida de la Băileşti, Oltchimul se va deplasa la Călăraşi pentru partida de joi îm­po­triva campioanei Serbiei din ultimul sezon, RK Zajecar. Acest meci va fi tot unul ami­cal cu prilejul căruia va fi inaugurată o nouă sală de sport în oraşul de pe malul Dunării. Evenimentul va fi transmis live la nivel naţional, joi de la ora 18.00 de către postul de televiziune DigiSport. Următoarea partidă oficială pentru elevele lui Radu Voina va fi în Liga Naţională, în deplasare, sâmbătă 10 septembrie, pe terenul celor de la SCM Craiova.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: