Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 decembrie 2018

Deputatul Buican propune Repartizarea banilor publici pe criterii obiective


Liberalul Cristian Buican spune că analiza repartiţiei fondurilor publice de la Consiliul Judeţean Vâlcea spre UAT-uri, în perioada 2008-2018, ne arată că indiferent de majoritatea politică ce a condus acest judeţ în ultimii 10 ani, distribuţia fondurilor publice a avut un important caracter politic. Astfel, indiferent de perioada analizată sau de majoritatea politică ce a asigurat conducerea Consiliului Județean Vâlcea, în ultimii 10 ani, repartiţia fondurilor publice de către Consiliul Judeţean către localităţi a fost întotdeauna subiectivă, stârnind nemulţumire şi frustrare în rândul majorităţii primarilor. Trebuie menţionat faptul că din ultimii 10 ani, PSD a condus acest judeţ peste 8 ani, iar PNL aproape 2 ani.
Acum, în anul centenar al țării, preşedintele PNL Vâlcea propune decidenţilor de la Consiliul Judeţean o formulă onestă şi echilibrată de repartiţie a fondurilor publice, ce poate fi aplicată de anul viitor, pe termen lung. Concret, deputatul Buican propune ca sumele destinate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală să fie repartizate în funcţie de numărul de locuitori ai fiecărui UAT, asigurând astfel o dezvoltare unitară a judeţului. În ceea ce priveşte fondurile repartizate pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată, destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, propune repartizarea întregii sume alocate de Guvern anual exclusiv primăriilor.
Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, este conştient că sumele repartizate în fiecare an de Consiliul Judeţean nu sunt suficiente pentru acoperirea necesarului de finanţare al tuturor localităţilor, însă consideră că o alocare a fondurilor pe baza criteriilor propuse de el ar asigura predictibilitate, transparenţă şi o dezvoltare echilibrată a tuturor localităţilor. „Din analiza repartiţiei fondurilor publice de către CJ către primării din perioada 2008-2018 se observă foarte clar că anumite localităţi au fost avantajate şi altele dezavantajate, de obicei pe criterii politice. Chiar dacă sunt conştient că primarii PNL au fost mai mereu dezavantajaţi, îmi doresc să trecem peste aceste lucruri şi, măcar acum, în Anul Centenar, să ne punem toţi de acord asupra unei metode oneste de repartiţie a fondurilor publice, pentru a asigura o dezvoltare unitară a judeţului. De aceea, propun o modalitate de repartiţie corectă a fondurilor publice, pentru a nu mai avea, an de an, discuţii şi acuze pe acest subiect. Dacă dăm toţi banii de drumuri localităţilor, sumele alocate fiecăreia se vor dubla, cel puţin. În privinţa fondurilor destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi cofinanţare, acolo se pot aloca fondurile în funcţie de numărul de locuitori, echilibrat, onest şi corect. Am observat că cei din conducerea CJ Vâlcea nu au ţinut nici în acest an cont de solicitările noastre şi, de aceea, propun ca de acum să stabilim o metodă de repartiţie pentru anul viitor şi, de ce nu, pentru următorii 10 ani”, a declarat deputatul Cristian Buican.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Comunicate

%d blogeri au apreciat: