Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 noiembrie 2018

Declaraţia 222


Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează persoanele juridice, fizice sau orice altă entitate la care îşi desfăşoară activitatea persoanele fizice, care desfăşoară activitate în România şi care obţin venituri sub formă de salarii din străinătate că au obligaţia completării formularului 222 „Declaraţie informativă privind începerea/încetarea activităţii persoanelor fizice care desfăşoară activitate în România şi care obţin venituri sub formă de salarii din străinătate”, cod 14.13.01.13/5i.

Obligaţie

În categoria persoanelor care au obligaţia să depună declaraţia informativă sunt cuprinse: reprezentanţele din România ale unor firme, asociaţii, fundaţii sau organizaţii cu sediul în străinătate, organizaţii şi organisme internaţionale care funcţionează în România etc.

Declarare

Pentru procurarea formularului 222 „Declaraţie informativă privind începerea/încetarea activităţii persoanelor fizice care desfăşoară activitate în România şi care obţin venituri sub formă de salarii din străinătate”, contribuabilii au două posibilităţi:

– descărcarea de pe websiteurile: Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – de la adresa www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/Toate formularele, cu explicaţii; DGFP Vâlcea, www.finantevalcea.ro, categoria Utile/Formulare fiscale/Toate formularele, cu explicaţii;

– prezentarea la sediul administraţiei fiscale de care aparţin, de unde pot obţine gratuit formularele pentru declaraţii fiscale.

Declaraţia se completează în două exemplare:

– originalul se depune la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrată persoana fizică sau juridică la care îşi desfăşoară activitatea contribuabilul;

– copia se păstrează de către persoana fizică sau juridică la care îşi desfăşoară activitatea contribuabilul.

Pentru fiecare contribuabil care obţine venituri sub formă de salarii din străinătate pentru activitatea desfăşurată în România se completează şi se depune câte o declaraţie.

Termen de depunere

Declaraţia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată ori de câte ori apar modificări de natura începerii/încetării activităţii în documentele care reglementează raporturile de muncă, în termen de 15 zile de la acest moment.

*

Baza legală: Ordinul preşedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: