Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 decembrie 2018

Debut cu dreptul pentru naţională!


• echipa României de handbal feminin a obţinut primul succes în preliminariile pentru Euro 2012
 

„Tricolorele” au demonstrat din nou miercuri seară, chiar în Sala „Traian” din Râmnic, motivul pentru care sunt considerate favoritele grupei de calificare la Euro 2012 – Olanda. Adversarul întâlnit s-a numit Portugalia, unul nu foarte „dificil” al grupei, din care mai fac parte reprezentativele Serbiei şi Greciei. Singura jucătoare cu adevărat „de clasă” a portughezelor ce avea ocazia să „poposească” la Vâlcea era Alexandrina Barbosa, însa aceasta nu a mai făcut deplasarea cu celelalte componente din „tabăra” lusitanelor, făcând mai uşoară într-o oarecare măsură misiunea româncelor.

Selecţionerul Radu Voina s-a bazat pentru această primă partidă din noua campanie de calificare pe un lot format în mare parte pe structura Oltchimului, echipă de unde a convocat următoarele jucătoare: Talida Tolnai, Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Ramona Farcău, Adina Fiera, Oana Chirilă, Patricia Vizitiu. De asemenea, au mai avut ocazia sa evolueze „sub tricolor” următoarele handbaliste: Carmen Cartaş (Cetate Devatrans), Cristina Vărzaru (Viborg); Amelia Busuioceanu, Eliza Buceschi (ambele de la HCM Roman); Mihaela Tivadar (Universitatea „Jolidon” Cluj); Denisa Dedu (Corona Braşov) şi Alexandra Gogoriţă (SCM Craiova) – ultimele două chiar în premieră la echipa naţională.

Încurajate din tribune de un public format din peste 2.000 de fani ai handbalului, „tricolorele” au oferit doar în primele şapte-opt minute câteva emoţii spectatorilor, atunci când Portugalia a reuşit să conducă pentru prima şi ultima dată în decursul partidei (1-0 şi 2-1). Până prin minutul 15 Elisei şi Stanca (fiecare cu câte o „dublă”) liniştiseră deja „apele”, România conducând cu 6-4. Portughezele au ţinut totuşi sa demonstreze că se pricep şi ele la „sportul cu mingea mică”, apropiindu-se în minutul 23 la numai un singur gol diferenţă (10-9 pentru selecţionata noastră), dar „căpitanul” Oltchimului, Oana Manea, tocmai intrată în teren, le-a „tăiat” complet elanul oaspetelor, marcând de patru ori în numai şase minute, tabela indicând la pauză 15-12 în favoarea României. Partea secundă a fost mult mai abordabilă pentru elevele lui Radu Voina, portughezelor lipsindu-le în multe rânduri constanţa în jocul prestat, iar greşelile comise pe faza de atac au fost taxate de către românce, mai ales prin Ionela Stanca, handbalistă ce a înscris trei goluri numai din recuperări, ea interceptând mingi pasate cu neatenţie de iberice, marcând apoi din situaţii ideale, singură cu portarul. Dacă în prima repriză România câştigase la doar trei puncte diferenţă (15-12), în „actul” secund ecartul s-a mărit cu alte opt goluri (20-12), rezultând un scor final de 35-24 pentru naţionala noastră şi totodată, primele două puncte din clasamentul preliminariilor. Cele mai bune marcatoare „tricolore” au fost: Oana Manea 7 goluri; Ionela Stanca 6; Buceschi 4. De partea cealaltă s-au făcut remarcate Alves 6; Pereira 5; Aguiar 5.

Următorul joc al echipei naţionale va fi mâine, 22 octombrie, împotriva Greciei. Partida va avea loc la Salonic cu începere de la ora 17.00. Reprezentativa elenă a prins „biletele” pentru grupele preliminare în urma câştigării unui turneu de precalificări, fiind considerată cu ultima şansă de a se califica la „europeanul olandez”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: