Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 noiembrie 2018

De ziua lor, pompierii vâlceni au făcut spectacol


Pe 13 septembrie anul acesta, s-au împlinit 170 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848. În același timp, s-au împlinit 10 ani de la înființarea Serviciului SMURD în județul Vâlcea, componență a inspectoratului. Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.
În intervalul orar 10.00 – 13.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Râmnicu Vâlcea – Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr. 1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii referitoare la specificul armei şi tehnicii din dotare.
La ora 11.00, pe platoul inspectoratului, s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”. Ulterior, s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri. După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu au fost recompensate cu: citare prin Ordin de zi pe Unitate – 17 cadre și cu mulțumiri – 20 de cadre, iar următorii militari au fost înaintați în gradul următor, înainte de termen astfel:
• în gradul de colonel – lt. col. Pocovnicu Virgil;
• în gradul de plutonier adjutant șef – plutonier adjutant Fălcuţă Eugen-Alexandru;
• în gradul de plutonier adjutant – plt. maj. Popescu Ionuţ-Daniel; plt. maj. Drăgoescu Florin, plt. maj. Bivolaru Elena-Claudia, plt. maj. Capezanu Vicenţiu-Cristian, plt. maj. Diaconu Daniel, plt. maj. Buică Dumitru-Doru.
De asemenea, au fost distribuite diplome cadrelor cu merite deosebite.
Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de minifotbal între instituţiile publice

Locul I – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea
Locul II – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea „G-ral de brigadă Ştefan Buterez”
Locul III – Serviciul Român de Informaţii Vâlcea
Mențiune – Instituția Prefectului Vâlcea
Fayr Play – Consiliul Județean Vâlcea

Campionatul de fotbal-tenis între instituţiile publice

Locul I – Echipa Centrului de Pregătire pentru Geniu „Panait Donici”, formată din plt. maj. Rizea Ion şi fruntaş Traşcă Ion
Locul II – Echipa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al județului Vâlcea, formată din plt. maj. Oprea Alexandru şi plt. maj. Cîrstian Gheorghe
Locul III – Echipa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea „G-ral de brigadă Ştefan Buterez”, formată din cpt. Tudor Cosmin şi plt.adj. Binucu Iulian

Campionatul de minifotbal intern

Locul I – Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani
Locul II – Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea
Locul III – Reşedinţa Unităţii

Campionatul de tenis intern

Locul I – mr. Decu Marian
Locul II – plt. maj. Vîlcioiu Marian
Locul III – Plt. adj. Stroe Nicolae

Campionatul de pescuit sportiv intern

Locul I – Echipa formată din plt. adj. Ilinca Gheorghe şi plt. maj. Mecu Victor
Locul II – Echipa formată din plt. adj. Vîlsan Cosmin şi plt. maj. Micuţi Petre-Cătălin
Locul III – Echipa formată din mr. Mirică Marius şi plt. maj. Ciobanu Constantin
Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor. Ziua a fost încheiată cu executarea exerciţiilor demonstrative: „Stingerea unui incendiu la înălțime”, Probe de concurs („Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole)” și „Descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat”.
De asemenea, în data de 11.09.2017, ora 11.00, s-a oficiat o slujbă de pomenire a pompierilor căzuţi la datorie şi au fost depuse coroane şi jerbe de flori la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fişcălia – comuna Ioneşti. Pe timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989, căpitanul postmortem Dumitru Croitoru, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acţionând cu dârzenie şi curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni şi sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost şi va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) Dumitru Croitoru”, un simbol al dăruinţei şi sacrificiului pompierilor pe altarul libertăţii.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Actualitate

%d blogeri au apreciat: