Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Cu un pas mai aproape de Europene


romaniaTrecând relativ uşor peste „şocul” dureros al ratării calificării la Jocurile Olimpice de la Londra, naţionala feminină de handbal a învins în această seară, în deplasare, reprezentativa similară a Portugaliei. Echipa alcătuită de selecţionerul Radu Voina s-a bazat şi de această dată pe „textura” jucătoarelor de la Oltchim, acestea fiind majoritare în lot. Meciul a contat pentru preliminariile Campionatului European (turneul final va avea loc chiar anul acesta, în luna decembrie, Olanda fiind ţara gazdă).

Deşi au întâlnit un adversar mediocru al handbalului de pe bătrânul continent, româncele au dat dovadă de această dată parcă de mai multă voinţă şi determinare decât au făcut-o acolo unde ne „crăpa” buza mai tare, cu prilejul turneului preolimpic din Franţa, desfăşurat la finele săptămânii trecute. Portughezele au fost „năucite” încă din debutul meciului, organizat în micuţul orăşel Beira din nordul statului iberic, Georgiana Ciuciulete, handbalistă la HC Zalău, reuşind să marcheze de cinci ori în numai zece minute, aducând un comfortabil avantaj în contul tricolorelor, 9-3. Ulterior, gazdele au mai echilibrat partida, România reuşind să îşi sporească avansul de şase goluri acumulat în primele zece minute cu un singur gol până la pauză, tabela indicând 20-13 în favoarea fetelor noastre.

Lusitanele au avut un nou moment nefericit în startul reprizei secunde, româncele punctând de nouă ori consecutiv! (minutul 42, scor 29-14 pentru România). Tricolorele au luat piciorul de pe „pedala de acceleraţie” abia în ultimele 10 minute, permiţând astfel ibericelor să mai limiteze proporţiile înfrângerii, meciul încheindu-se cu scorul final de 35-24 în favoarea reprezentativei ţării noastre.

Graţie acestui succes, România acumulează 8 puncte în grupa B preliminară şi îşi menţine fotoliul de lider. Cu numai o singură etapă rămasă de disputat, ierarhia grupei este următoarea: România 8p, Serbia 8p, Portugalia 4p, Grecia 0p. În ultimul joc, tricolorele vor întâlni pe propriul teren „lanterna roşie”, Grecia. Partida este programată pentru sâmbătă, 2 iunie, moderna sală a sporturilor din Piatra Neamţ urmând să fie gazda acestei întâlniri. Postul de televiziune sportivă DigiSport1 va transmite evenimentul în direct, începând cu ora 17.00.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: