Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

Concursul de oratorie pentru elevi, faza regională


La sfârşitul săptămânii trecute, Şcoala Generală Nr. 2 „I.G. Duca” a găzduit un prestigios concurs de ora­torie în limba engleză, desfăşurat, ca în fiecare an, sub egida Uniunii Vor­bitorilor de Limba Engleză, patronată de Casa Regală Britanică.
Ajuns la faza regională, concursul a reunit cei mai buni vorbitori de limba engleză din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Iată ce ne-a de­cla­rat prof. Radu Alexandrescu, orga­nizatorul concursului (etapa regio­na­lă), desfăşurat la Rm. Vâlcea: „Cred că a fost cea mai reuşită ediţie de până acum, cu vorbitori de-a dreptul impresionanţi sub aspectul calităţii lingvistice şi repertoriului nonverbal. În strădania lor de a convinge publicul şi, mai ales, juriul, elevii, grupaţi pe două categorii de vârstă, 12-15 şi 15-20 de ani, au prezentat discursuri de mare impact, abordând problematica lumii contemporane, dar şi proiec­tând, în viitor, o societate nouă, ba­zată pe standardele de calitate impuse de o generaţie de gânditori şi oameni politici vizionari. Respec­tându-şi tradiţia de a se situa în elita vorbitorilor de limba engleză, elevii din Vâlcea au cucerit două premii întâi, la prima categorie de vârstă, prin Dinu Mircea Andrei, clasa a VII-a a Şcolii Generale Nr 2 „I.G. Duca” Rm. Vâlcea şi Văduva Mihnea Ale­xan­dru, clasa a VII-a Colegiul Na­ţio­nal „Matei Basarab”, dar şi o men­ţiune, prin Vlad Păsat, clasa a IX-a de la acelaşi colegiu. La cea de-a doua categorie de vârstă, marele premiu al juriului a revenit lui Irimescu Robert, tot de la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din municipiul reşedinţă de judeţ.
Aş vrea să mulţumesc tuturor colegilor care şi-au adus, în mod di­rect sau indirect, contribuţia la for­marea acestor tineri care păstrează prestigiul şcolii vâlcene de limbă engleză.”
Noi, din partea redacţiei, aducem calde felicitări tuturor elevilor oratori, din toate judeţele Olteniei, calificaţi la această etapă, care s-au dovedit, ca şi în anii precedenţi, că au învăţat bine dialogul argumentat şi gândirea critică. Aceleaşi felicitări şi profesorilor lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: