Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 decembrie 2018

„Combinatul nu mai susţine echipa”


roibu_constantin• declară Constantin Roibu, directorul general al SC Oltchim

Soarta echipei de handbal CS Oltchim Râmnicu Vâlcea pare pe­cetluită! Gravele probleme finan­ciare cu care se confruntă combinatul chimic, sponsorul care asigură cea mai mare parte a bugetului anual – aproximativ 75%, se răsfrâng inevi­tabil şi asupra echipei de handbal feminin. Într-o conferinţă de presă, susţinută la puţin timp după înche­ierea partidei câştigate fără emoţii de „chimiste” în faţa moldovencelor de la HCM Roman, directorul general Cons­tantin Roibu a declarat: „Combinatul nu mai poate susţine echipa, mai ales că urmează şi privatizarea. Încă de luni (n.red. astăzi) urmează să avem întâlniri pentru găsirea de sponsori care să susţină echipa de handbal. Ne-am dori să găsim câţi mai mulţi sponsori, chiar dacă ei vor fi evident mai mulţi şi nu unul singur şi foarte puternic aşa cum a fost Oltchimul. Cred că în toată ţara s-ar găsi găsi firme puternice care să dorească să se implice, pentru că echipa de handbal este un brand naţional. În plus, anul acesta eu cred că avem un lot foarte bun de jucătoare şi putem câştiga Liga Campionilor. Mai avem bani doar pentru plata salariilor jucătoarelor pe luna august, apoi este nevoie de in­ter­venţia unor sponsori noi. Chel­tuielile lunare ale Clubului Sportiv sunt de aproximativ 1.100.000 de lei, dar trebuie să ţinem cont de faptul că aproximativ jumătate dintre aces­tea sunt reprezentate de taxe şi impo­zite care merg către stat sau plata asi­gurărilor sociale”.

„Autorităţile locale trebuie să se implice mai mult”

Constantin Roibu a mai men­ţio­nat faptul că şi autorităţile locale ar putea să se implice mai mult, el declarându-se optimist în acest sens: „Am văzut că la autori­tăţile locale există voinţă de susţi­nere, ele trebuie să se şi implice mai mult. Eu am venit cu mai multe pro­pu­neri. Spre exemplu, una dintre ele ar fi aceea ca CET-ul să asigure agentul termic clubului în schimbul unui con­tract de pulicitate. Şi chiria la sală ar mai putea fi redusă. De asemenea, am putea face o listă cu toate hote­lurile care să găzduiască echipele străi­ne care vin la Vâlcea în Liga Campionilor şi clubul ar putea face parteneriate şi cu acestea” (…) „Putem accepta orice soluţie, poate chiar şi mutarea echipei de handbal în alt oraş. Am vorbit cu Gaţu şi o soluţie ar fi preluarea echi­pei de către Primăria Bucureşti. Acolo ar fi alte posi­bilităţi financiare. Pentru a suplini spri­jinul financiar pe care îl oferea com­binatul, eu cred că la echipa de hand­bal este nevoie de aducerea a 3-400 de firme care să contribuie fie­care cu câte 7-8.000 de euro anual”.

Constantin Roibu a mai precizat şi faptul că, în cazul în care conducerea clubului va considera că nu vor exista fonduri suficiente pentru perioada în care Oltchimul ar trebui să joace în grupele Ligii Campionilor, jucătoarele de mare valoare nu vor fi forţate să evolueze în această întrecere, pentru a-şi păstra dreptul de joc, chiar şi în cazul unui transfer la altă echipă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: