Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 noiembrie 2018

CN „Alexandru Lahovari” – 125 de ani de succes!


• clasa de informatică, prima înființată în Oltenia, ajunge la „borna” 30

Bucurându-se de un mare prestigiu la nivelul întregii țări, Co­legiul Național „Alexandru Laho­vari” din Râmnicu Vâlcea sărbă­torește 125 de ani de la înființare. Chiar dacă timpul a trecut, renu­mita instituție de învățământ ră­mâne unul dintre simbolurile județului nostru indiferent de domeniul de activitate la care facem referire. Și dacă tot vorbim despre aniver­sări, ar mai fi de amintit și faptul că prima clasă de informatică din Oltenia a fost înființată tot la Colegiul „Alexandru Lahovari”. De­butul învățământului vâlcean în acest domeniu de mare importanță se făcea în anul 1986.

Gheorghe Bratu: „În țară mai este nevoie de 100.000 de informaticieni! Vâlcea se poate dezvolta prin oamenii care practică această meserie”

Recent, cu prilejul unei confe­rințe de presă, un renumit cadru didactic a oferit câteva declarații pe aceste teme. Este vorba despre Gheorghe Bratu, profesor de matematică și informatică. El a spus că susține ideea dublării numărului claselor de informatică din județ, dar și crearea unui liceu cu profil strict axat pe studierea acestui domeniu.
„Vreau să amintesc o ches­tiune de suflet. Anul acesta se îm­plinesc 125 de ani de la înființarea Colegiul Național Alexandru Laho­vari. Și, de asemenea, 30 de ani de când a fost înființată prima clasă de informatică în județul Vâlcea și în toate județele Olteniei. Șansa Vâl­cii este aceea de a dezvolta capa­citățile educaționale în acest do­me­niu. În momentul de față, la nivel național, peste 100.000 de spe­cialiști lucrează în domeniul informaticii. Și mai este nevoie de încă 100.000! Susțin ideea dublării numărului claselor de informatică în județul Vâlcea și, dacă este po­sibil, unul dintre cele două colegii, Alexandru Lahovari sau Mircea cel Bătrân, să fie transformat în liceu de informatică. Viitorul copiilor noștri va fi strâns legat de această profesie. (…) Este un domeniu la care țin fiindcă eu l-am adus în Râmnicu Vâlcea și care cred că va putea să sprijine ieșirea orașului nostru și a județul din situația nu tocmai fericită în care se află”, a declarat profesorul Gheorghe Bratu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , , , ,

Mai multe articole de la Eveniment

%d blogeri au apreciat: