Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 decembrie 2018

„Chimistele” au câştigat doar un punct din Franţa


faza_handbal• Oltchim a încheiat la egalitate partida disputată în compania franţuzoaicelor de la Metz Handball, soarta calificării urmând a se decide duminica viitoare în Sala „Traian”

Chiar dacă erau catalogate de către specialiştii handbalului feminin cu prima şansă în disputa din această seară de pe „tărâm” francez, sportivele pregătite de Radu Voina au reuşit să producă din nou „surpriza”, din păcate pentru împătimiţii handbalului din ţara noastră aceasta nefiind una foarte plăcută, ele obţinând doar o remiză pe terenul „cenuşăresei” grupei de până în acest moment, Metz Handball. Acest duel avea o miză deosebită pentru „galacticele” din Vâlcea, deoarece, în cazul unui succes, campioanele României şi-ar fi asigurat deja „biletele” pentru semifinalele celei mai prestigioase competiţii inter-cluburi din handbalul feminin european. În condiţiile date, cu Oltchimul izbutind doar o remiză (scor final 26-26), elevele selecţionerului Radu Voina vor fi nevoite să treacă prin „furcile caudine” ale calificării în cea de-a cincea rundă din cadrul Grupei a doua principale a Ligii Campionilor, atunci când în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea va poposi campioana Sloveniei, Krim Mercator Ljubljana.

Meciul din această seară a fost unul de o factură „tehnică” mediocră, handbalistele ambelor echipe făcând numeroase greşeli neforţate, iar ratările din situaţii extrem de favorabile au fost la ordinea zilei, în ciuda sfaturilor venite din partea celor doi antrenori principali. Oltchimul a „intrat” mai bine în meci, vâlcencele reuşind să se desprindă pe „tabelă” încă din minutul 7 (6-4), premisele fiind asemănătoare cu cele din urmă cu două săptămâni din Sala Polivalentă, atunci când „chimistele” au făcut instrucţie cu franţuzoaicele, învingându-le cu un categoric 30-21. Râmnicencele şi-au păstrat avantajul de 2-3 goluri constant în următoarele 10 minute, minutul 19 fiind cel în care s-a consemnat diferenţa maximă de scor, fetele noastre aflându-se într-un avantaj de patru „lungimi” (13-9). Dar ultimele zece minute au fost aproape de „coşmar” pentru vâlcence, franţuzoaicele recuperând gol după gol, astfel că la pauza întâlnirii, scorul consemnat a fost doar unul de egalitate, 15-15.

Nici startul părţii secunde nu a adus mult dorita schimbare a „macazului” în direcţia bună pentru Oltchim, tot sportivele din „Hexagon” fiind cele care au dat tonul în joc. „Dramatismul” a atins cote maxime în minutul 50, când Metz-ul se distanţase la 3 goluri în faţa campioanelor României, iar zarurile păreau deja aruncate în acest meci. Numai că echipa „stelară” (şi din păcate strălucesc stelele altora, nu ale românilor) compusă din Managarova, Ozel sau Jovanovic s-a încăpăţânat să creadă până la capăt în şansa ei, peste numai 6 minute scorul redevenind egal, 25-25. Finalul a fost învăluit în suspans, numele echipei învingătoare fiind necunoscut până în chiar ultima secundă a jocului. Oltchimul a beneficiat de superioritate numerică pentru ultimele două minute ale timpului regulamentar, dar golul izbăvitor s-a „încăpăţânat” să mai vină, astfel că cele două formaţii au încheiat la egalitate (26-26), acestea împărţindu-şi în mod egal punctele puse la „bătaie”. Cele mai bune marcatoare „chimiste” ale partidei au fost: Marija Jovanovic, autoare a 7 reuşite, Iulia Managarova 5, Ekaterina Vetkova şi Aurelia Brădeanu, fiecare cu câte 4.

În acest moment, după disputarea celor două jocuri din cadrul etapei a patra (Krim Ljubljana – Buducnost Podgorica 26-27 şi Metz – Oltchim  26-26), clasamentul grupei a doua principale se prezintă astfel: Buducnost 8p (+21); Oltchim 5p (+5); Krim Mercator 2p (-14) şi Metz Handball 1p (-12). Runda următoare, cea cu numărul cinci, va avea loc duminică, 4 martie. Atunci sunt programate următoarele două jocuri: Buducnost Podgorica – Metz Handball şi Oltchim Râmnicu Vâlcea – Krim Ljublijana (ultimul cu începere de la ora 18.00).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: