Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

15 decembrie 2018

Ceasul rău


82 de amenzi pentru regimul vitezei, date într-un singur week-end

Lucrătorii rutieri au acţionat, la sfârșitul săptămânii trecute, pe raza judeţului Vâlcea, pentru impunerea unui climat de ordine şi disciplină în rândul  conducătorilor de vehicule şi a pieto­nilor, prin depistarea în trafic a celor care nu respectă normele rutiere pe tim­pul depla­sării pe drumurile publice şi sanc­ţionarea promptă a acestora, în ve­derea reducerii riscului de victimizare din accidente rutiere. Aparatele radar au fost folosite în sistem cascadă, având în ve­dere zonele cu risc ridicat de produ­cere a acci­den­telor, în cooperare cu ju­de­ţele limitrofe, Argeş şi Sibiu. Cu aceas­tă ocazie, iar poliţiştii au aplicat 136 de sancţiuni contravenţio­nale, din­tre care 82 pentru nerespec­tarea regi­mu­lui legal de viteză şi au reţinut trei permise de conducere.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti, în timpul exer­citarii atribuţiunilor de serviciu privind îndrumarea, supravegherea şi controlul traficului rutier pe DJ – Berbeşti, au oprit pentru control un  motoscuter, condus de către un bărbat de 38 de ani, din comuna Logreşti, județul Gorj. În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal. Totodată,  poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Horezu au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere. Cu această ocazie au fost depistaţi un bărbat de 27 ani, din comuna Şirineasa în timp ce conducea pe DN  – Popeşti un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. Faţă de acesta se efec­tuează cerce­tări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Un minor este cercetat pentru furt calificat

Miercuri, 31 iulie, poliţiştii au fost sesizaţi cu  privire la sustragerea unei biciclete marca DHS, fiind creat un prejudiciu de 800 lei. În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat prezumtivul autor al faptei în persoana unui minor, din oraşul Segarcea, jud. Dolj. Bunul sustras a fost recuperat şi predat părţii vătămate, iar în continuare se efectuează cercetări faţă de minor pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Două minore dispărute, instituţionalizate într-un centru de plasament din Vâlcea

La data de 29 iulie, o femeie de  46 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea,  a sesizat poliţiştii I.P.J. Vâlcea aupra faptului că fiica sa, în vârstă de 15 ani a plecat de la domiciliu, fără acordul său şi nu a revenit, solicitând sprijin în vederea identi­fi­cării minorei şi reintegrarea acesteia în familie. În urma verifică­rilor efectuate, minora a fost identificată pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, aflându-se împreună cu o altă minoră de 14 ani, care, de asemenea, a plecat de la domiciliu fără acordul părinţilor, însă aceştia nu au sesizat organele de poliţie cu privire la plecarea de la domiciliu a fiicei lor. Minorele au declarat că nu doresc să revină la domicilii, fiecare dintre ele invocând motive personale. Pe parcursul discuţiilor cu privire la instituţionalizarea minorei de 15 ani, femeia care a sesizat inci­dentul a devenit colerică, manifestând ostilitate la adresa poli­ţiştilor, dar şi a reprezentanţilor D.G.A.S.P.C.. Ulterior, aceas­ta a părăsit sediul poliţiei fiindcă nu era de acord cu hotărârea minorei de a merge la un centru de plasament. Întrucât, cele două minore au refuzat să revină la domicilii şi în temeiul art. 52, alin. 4, secţiunea a VII-a – Găsirea copilului şi încheierea cazului, din „Manualul de bune practici privind modul de acţiune al poliţiei în cazurile copiilor dispăruţi sau victime ale abuzurilor, traficului de persoane şi pornografiei infantile pe internet”, au fost încredinţate unui psiholog din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea, pe bază de proces verbal. Pe toată durata plecării, a rezultat faptul că minorele nu au fost victimele niciunei infracţiuni.

În atenţia posesorilor de arme

Posesorii permiselor de armă eliberate în anul 2008 şi cei care au efectuat viza permisului de armă în anul 2008 au obligaţia să se prezinte IPJ Vâlcea pentru prelungirea valabi­lităţii actelor în cauză. Dosarele se depun cu cel puţin 30 zile înainte de expirarea valabilităţii permiselor de armă, Explozivi, Substanţe Periculoase, în zilele de luni şi miercuri, între orele 8.30 – 10.30 şi 15.00 – 16.00.

O femeie a fost accidentată pe strada General Magheru

La mijlocul acestei săptămâni, un bărbat de 62 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism marca Daewoo pe strada General Magheru, iar la o trecere pentru pietoni nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 62 ani, tot din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a traversat strada pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător, acroşând-o. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, șoferului i s-a recoltat și o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate pentru împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Comercializarea animalelor vii, pedepsită

Joi, 1 august, poliţiştii din Berislăveşti şi Sălătrucel au acţionat pe lina prevenirii şi combaterii ilegalităţilor comise în cazul comercializării animalelor vii. Cu această ocazie,  reprezentanții poliției au oprit pentru control pe DC 15 – Rădăcineşti o autoutilitară marca Iveco, condusă de un bărbat de 55 ani din comuna Şelimbăr, județul Sibiu, în care erau transportate două bovine. În autoutilitară au mai fost identificate 17 crotalii cu seriile aferente şi opt paşapoarte pentru bovine, care au fost reţinute în vederea completării verificărilor şi stabilirii situaţiei juridice a acestora. În autovehicul au fost identificaţi, o femeie de 65 ani şi un bărbat de 68, ambii din oraşul Miercurea Sibiului, județul Sibiu. Bărbatul a achiziţionat, ocazional, animale vii de pe raza comunei Berislăveşti şi Sălătrucel, în cursul zilei respective.

Nu vă lăsaţi înşelaţi, escrocii profită!

Tot pe 1 august, poliţiştii din Câineni au organizat şi desfăşurat pe raza de competenţă o acţiune pe linie de judiciar având ca scop prevenirea şi combaterea faptelor ilicite comise prin modul de operare “ştiftul” prin care se aduce atingere patrimoniului şi, totodată, creează un disconfort participanţilor la traficul rutier. Persoanele cunoscute că săvârşesc astfel de fapte adoptă o ţinută vestimentară elegantă şi folosesc autoturisme din clase superioare, acţionând pe DN 7, în zona “Limită de judeţe”. Acestea oferă spre vânzare participanţilor la traficul rutier obiecte de podoabă false, obţinând în schimb diferite sume de bani modice.  Cu această ocazie, poliţiştii au depistat şi identificat mai mulți bărbați, toţi din comuna Câineni, faţă de care au fost dispuse măsuri de sancţionare contravenţională pentru încălcarea și constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice. Mai mult, aceștia încalcă normele de convieţuire socială, prin fapte de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială. Valoarea amenzilor aplicate a fost în cuantum de 2.500 lei. În cazul în care se întâmplă să cădeţi în plasa acestora, încercaţi să reţineţi marca maşinii, culoarea şi numărul de înmatriculare, precum şi vestimen­taţia acestor persoane, pentru a putea fi mai uşor de identificat de către poliţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: