Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

Ceasul rău


Accident rutier pe Valea Oltului

Ieri, un bărbat de 28 ani, din municipiul Cluj-Napoca, a condus o autoutilitară marca Fiat, pe DN 7, iar la km 233+55 m, a fost surprins de prezenţa pe partea carosabilă, pe sensul său de mers, a mai multor bolovani căzuţi de pe versantul muntos şi încercând ocolirea acestora a rulat pe sensul opus de mers, moment în care a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul marca Mercedes, condus de un bărbat de 46 ani, cetăţean ungur. După impactul celor două autovehicule, un alt autoturism, care circula din direcţia Sibiu – Rm. Vâlcea, condus de un bărbat de 35 ani, din municipiul Braşov, din cauza nepăstrării unei distanţe de siguranţă, a intrat în coliziune faţă-spate cu autoutilitara Fiat. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a unuia din conducătorului auto și a unei femei pasageră a autovehiculului Fiat, acesta fiind diagnosticată cu plagă frontală. Având în vedere starea vremii din ultima perioadă, cât şi evenimentele produse în decursul anilor pe tronsonul de drum naţional 7 Călimăneşti – Câineni, aici avem în vedere căderile de pietre de pe versanţi, poliţiştii rutieri vă reco­mandă: să respectaţi regimul legal de viteză stabilit prin indicatoare rutiere, să conducă prudent pentru a putea evita orice pericol apărut pe partea carosabilă și să păstreze o distanţă suficientă în mers pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi evita, astfel, un eventual impact cu autovehiculul din faţă.

Atenție! Se fură!

La data de trei martie, poliţiştii Poliţiei municipiului Drăgăşani – Formaţiunea Investigaţii Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 32 ani, din localitate, având asupra două capace din fontă pentru canalizare. Acesta nu a putut dovedi provenienţa acestora. Astfel, împreună cu poliţiştii Postului de poliţiei Prundeni au stabilit că bunurile provin din zona staţiei de gaze – CFR Călina. Prejudiciul cauzat prin infracţiune se ridică la suma de aproximativ 400 lei, acesta fiind recuperat. Faţă de acesta a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. De asemenea, la aceiași dată poliţiştii Postului de Poliţie Bujoreni au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o locuinţă, prin efracţie, de unde au sustras mai multe ţevi metalice, precum şi diferite deşeuri metalice. Cu ocazia verificările efectuate au fost identificaţi prezumtivi autori ai furtului. Întreaga cantitate de fier a fost identificată în curtea locuinţei unuia dintre suspecţi. S-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Alte furturi au fost identificate de poliţiştii de ordine şi siguranţă publică din cadrul Poliţei municipiului Râmnicu Vâlcea. Aceștia au fost sesizaţi că un agent de pază a surprins trei persoane care au sustras mai multe bunuri alimentare fără să le achite contravaloarea la casa de marcat. Astfel, au fost identificaţi un bărbat și o femeie, ambii din  municipiul Bucureşti, și o altă tânără de 20 de ani, din comuna Peciu Nou, jud. Timiş. De asemenea, poliţiştii de ordine şi siguranţa publică au fost sesizaţi să se deplaseze la un centru comercial unde un agent de paza a surprins o persoana de sex masculin ce a sustras mai multe produse alimentare. A fost identificat un bărbat 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, asupra căruia s-au găsit bunuri în valoare de aproximativ 40 de lei. În cauze au fost întocmite documente procedurale, urmând a se continua cercetările de către poliţiştii din cadrul Politiei Municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul de Investigaţii Criminale, pentru comiterea infracţiunii de furt.

Arestat pentru furt la 17 ani

În revenire la informaţiile transmise în buletinul de presa din data de trei aprilie privind reţinerea prezumtivului autor al infracţiunii de tâlhărie, vă comunicăm că: un minor de 17 ani, din comuna Păușești – Otăsău, a fost prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, iar în baza probatoriului administrat, instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 19 zile a minorului. Tânărul se află încarcerat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventiv din cadrul IPJ Vâlcea.

Controalele „curg” pe trenuri

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatră asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 13 controale desfăşurate au fost patrulate 58 de trenuri şi 35 de staţii, fiind legitimate 84 persoane. De asemenea, au fost depistaţi 65 călători frauduloşi şi au fost aplicate șapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 2200 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: