Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Ceasul rău


Suspecţi de furt calificat, identificaţi

La data de 14 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Lăpuşata, ca urmare a activităţilor specifice au reuşit identificarea autorului în trei cazuri înregistrate cu autori necunoscuţi şi infracţiuni săvârşite în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013. Este vorba despre un bărbat, de 60 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă IPJ Vâlcea. În urma comiterii celor trei infracţiuni, bărbatul a produs un prejudiciu de peste 10.000 lei. De asemenea, tot la aceeaşi dată, poliţiştii Postului de Poliţie Bujoreni, au fost sesizaţi cu privire la faptul că  în noaptea de 13/14 februarie, persoane necunoscute au sustras dintr-o curte mai multe bunuri. Cu ocazia deplasării la faţa locului, s-a constatat că, cele sesizate se confirmă, iar în baza informaţiilor deţinute, poliţiştii au reuşit să identifice principalii suspecţi, respectiv doi bărbaţi, ambii din comuna Muereasca. Toate bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate şi predate părţii vătămate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 2.000 lei. În continuare, se efectuează cercetări  faţă de aceştia  sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Cercetaţi pentru viol

Marţi, 12 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bălceşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în seara zilei de 11 februarie, o femeie, de 27 de ani, din comuna Ghioroiu, a fost victima unei infracţiuni de viol. Din primele sesizări, poliţiştii au stabilit că victima a mers de bună-voie la locuinţa unui bărbat pentru a întreţine raporturi sexuale. Ulterior, trei persoane de sex masculin, toţi din comuna Ghioroiu, au întreţinut acte sexuale, prin constrângere, cu victima. În urma efectuării cercetărilor, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de cei trei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, urmând ca cei trei să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă instanţei de judecată din cadrul Judecătoriei Bălceşti.

Accident rutier, soldat cu pagube

În ziua de 14 februarie, a avut loc un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, pe DN 7 – Milcoiu. Din primele cercetări, s-a stabilit că o autospecială a poliţiei, la km 163, a derapat din cauza prezenţei pe carosabil a unei substanţe petroliere, oprindu-se pe sensul opus de circulaţie. În momentul următor, din aceeaşi cauză, şoferul unui autoturism care circula în aceeaşi direcţie de deplasare,  a pierdut controlul asupra volanului, lovind autospeciala. Concomitent, un alt autoturism, care circula în aceeaşi direcţie, a intrat în derapaj şi a lovit celălalt autoturism. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul  alcooltest, rezultatele fiind negative.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare

Joi, 14 februarie, poliţiştii Biroului Urmăriri au aplicat un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, privind un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care are de executat o pedeapsă de 1 an închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni la codul rutier. Cu ocazia acţiunii întreprinse, condamnatul a fost identificat şi depus în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Colibaşi, în vederea executării pedepsei.

Poliţiştii rutieri fac verificări în trafic

Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul formaţiunilor rutiere teritoriale, au organizat  zilnic, în săptămâna 11- 17  februarie, acţiuni în trafic care au ca şi scop respectarea regulilor de circulaţie şi combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor  rutiere  publice  de  persoane şi transporturilor rutiere comerciale de mărfuri pe rute interne şi internaţionale.

În cadrul acestor activităţi, în primele patru zile, pe componenta transporturilor rutiere publice de persoane, din 103 autovehicule controlate au fost sancţionaţi contravenţional 25 de conducători auto şi operatori. Principalele abateri ale acestora au fost depăşirea limitei legale de viteză prevăzute pe un sector de drum (12 sancţiuni) şi nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă dar şi alte abateri în domeniu (6 sancţiuni). În privinţa transporturilor  rutiere  comerciale de mărfuri, pe rute interne şi internaţionale, au fost controlate 222 de autovehicule fiind aplicate un număr de 103 sancţiuni contravenţionale. Nerespectarea timpilor de conducere şi odihnă, dar şi alte abateri pe acest segment au făcut obiectul a 27 de sancţiuni, în timp ce, pentru depăşirea regimului legal de viteză pe un sector de drum, au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale. Spre exemplificare, în data de 13 februarie, un bărbat, în vârstă de 41 ani din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a fost depistat conducând autocamionul MAN pe DN67, în localitatea Mihăeşti, în timp ce efectua transport rutier public de mărfuri. În urma controlului efectuat, s-a constatat că acesta nu era angajat cu forme legale la operatorul respectiv de transport, nu deţinea certificat de atestare a pregătirii profesionale valabil, nu respectase timpii de conducere şi odihnă în perioada celor 28 de zile anterioare supuse verificării, iar pe diagrama utilizată în aparatul tahograf în momentul controlului nu completase datele obligatorii.

Având în vedere cele constatate, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru nerespectarea preve­derilor OG nr.37/ 2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto, dar şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. Operatorul de transport a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OG nr.37/2007 şi HG 69/2012 (act normativ ce sancţionează încălcările la OG nr.27/ 2011 privind transporturile rutiere).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: