Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

12 decembrie 2018

Ceasul rău


Poliţia Rurală nu iartă nimic

Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu, împreună cu poliţiştii Posturilor de Poliţie aron­date au organizat o acţiune privind modul în care agenţii economici respectă normele legale privind drepturile de autor şi drepturile conexe, dar şi alte obligaţii legale privind autorizarea, stabilite de lege. Acţiunea s-a desfăşurat si­mul­tan în localităţile Budeşti, Go­leşti, Milcoiu, N. Bălcescu, Galicea şi Stoileşti, fiind verificaţi 32 de agenţi economici şi constatate 12 infracţiuni, dintre care 10 pentru încălcarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Astfel, în localitatea Galicea, la o societate comercială au fost identificate 3 aparate de joc electronice, a căror licenţă de exploatare nu mai era valabilă din luna martie a.c., întocmindu-se documentele procedurale conform prevederilor O.U.G. nr.77/2009 pri­vind organizarea şi exploatarea jocurilor.

Poliţia, după hoţii de lemne

În baza Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii 2012”, poliţişti din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat controale la mai multe societăţi comerciale, ocazie cu care s-a verificat legalitatea prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Cu această ocazie, au fost constatate încălcări ale legislaţiei în domeniu, respectiv Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, motiv pentru care adminis­tratorul unei societăţi, a fost sancţionat contraven­ţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, dispunându-se confiscarea a 19,237 mc lemn rotund, specia molid, întrucât, au fost constatate nereguli în modul de completare a documentelor cu regim special.

Materialul lemnos confiscat a fost predat reprezen­tanţilor Ocolului Silvic Obârşia Lotrului – Voineasa, în vederea valorificării. Ca o continuitate a unei bune cola­borări şi a rezultatelor obţinute,  poliţiştii vâlceni împreună cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Rm. Vâlcea vor continua activităţile de prevenire şi combatere a faptelor ce contravin legislaţiei în vigoare  şi în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: