Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

10 decembrie 2018

Ceasul rău


Minore fugite de acasă, identificate de poliţişti

La finele săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – Biroului Urmăriri, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, au identificat două minore de 16 şi 17 ani din Râmnic, căutate de părinţi. Poliţiştii au stabilit că minorele au plecat voluntar de la domiciliul părinţilor, fiind identificate, ulterior, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Cele două fete au declarat poliţiştilor faptul că aveau intenţia de a pleca împreună cu mama acestora în străinătate, ele fiind încredinţate conform unei hotărâri judecătoreşti spre creştere tatălui. Pe timpul plecării, acestea nu au fost victimele vreunei infracţiuni şi au fost încredinţate, ulterior, tatălui.

Traşi pe dreapta pentru consum de alcool la volan şi… fără carnet

Zilele trecute, poliţiştii au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducă­torilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. La data de 24 februarie, ora 23.55, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băile Olăneşti au depistat în trafic un autoturism marca Fiat. Oamenii legii au procedat la oprirea pentru control a autoturismului, condus de un bărbat de 52 de ani din comuna Vlădeşti, iar la efectuarea testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În aceeaşi zi, în jurul orei 23.20, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni au oprit pentru control un autoturism marca Citroen, care circula pe D.J. 645 – Orleşti şi care era condus de un cetăţean de 59 de ani din comuna Prundeni, iar in urma verificărilor în baza de date a poliţiei, s-a constatat că acesta are dreptul de conducere suspendat pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumuri publice. În cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, cercetările fiind continuate de poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni.

La data de 25 februarie, în jurul orei 22.30, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni au oprit pentru control în comuna Olanu, un autoturism marca Opel, care circula pe DJ 648. Solicitând documentele conducătorului auto s-a constatat că acesta are 22 de ani, este din comuna Ioneşti şi nu deţine permis de condu­cere. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Drăgăşani. La data de 26 februarie, ora 01.04, a fost depistat în trafic un autoturism, marca BMW, condus de o persoană de 36 ani, din oraşul Băile Olăneşti, pe DN 64, din Băile Olăneşti, şi care, fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosare penale pentru furt de material lemnos

• cu lemnele pe străzi, fără acte de provenienţă • suprins tăind arbori din fondul Ocolului Silvic Călimăneşti

lemne_furateLa data de 25 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 11 Poliţie Rurală Zătreni au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia legalităţii transportului şi sustragerii de material lemnos. Astfel, un tânăr de 20 ani, din comuna Roşiile şi altul de 26 de ani, din comuna Cordăreni, judeţul Botoşani, au fost depistaţi în comuna Roşiile, în timp ce transportau, prin târâre, cu ajutorul cailor, mai multe lemne. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că tinerii nu aveau documente de provenienţă a materialului lemnos transportat, de asemenea acesta nu prezenta marcă silvică.  Materialul lemnos, respectiv cantitatea de 1 m.c., lemn de foc, din specia fag, a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Horezu, până la finalizarea cercetărilor. În continuare urmează a se efectua cercetări faţă de cei doi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional. Totodată, în aceeaşi zi, la ora 15.49, poliţiştii Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea au fost sesizaţi de către un cetăţean cu privire la faptul că o persoană a fost surprinsă în timp ce tăia ilegal arbori din fondul forestier ce aparţine Ocolului Silvic Călimăneşti, punctul Bogdăneşti. Cu ocazia deplasării la faţa locu­lui s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind identificat un bărbat din comuna Bujoreni, care a tăiat un număr de 4 arbori, de esenţă salcâm şi carpen, cu diferite diametre. În funcţie de volumul şi valoarea masei lemnoase identificate, acesta va fi tras la răspundere conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. La data de 26 februarie, ora 16.40, Poliţia oraşului Băile Govora a fost sesizată de o localnică cu privire la faptul că, autori necunoscuţi au tăiat şi sustras mai mulţi arbori, de esenţă salcâm, de pe proprietatea sa, teren de cultură. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de către lucrătorii Poliţiei Băile Govora a fost identificat autorul furtului în persoana unui tânăr de 16 ani. S-a întocmit dosar penal faţă de persoana în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, urmând a se propune soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

Ulise şi aşa-zisele inele de aur

În data de 26 februarie, ora 13.15, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în localitatea Milcoiu, într-o parcare aflată pe marginea DN 7, mai multe persoane execută acte de comerţ, fără a îndeplini condiţiile legale. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în parcarea situată pe marginea DN 7, la km.163, în localitatea Milcoiu, unde au constatat că o persoană de sex masculin, Ulise I., de 22 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, încerca să ofere spre vânzare două inele bărbăteşti, din material comun de culoare galben, fără a deţine documente de provenienţă, efectuând astfel, acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor legale. Bărbatul a fost condus la sediul secţiei, unde a fost sancţionat contravenţional pentru efectuarea de acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege cu amendă în cuantum de 1000 de lei, luându-se, de asemenea, măsura confiscării celor două inele.

Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: