Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 decembrie 2018

Ceasul rău


Vânzarea lemnului în mod ilegal

Marţi, 3 ianuarie, poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Pie­trari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în  satul Pietrarii de Sus, se comercializează material lemnos fără acte de provenienţă legală. Astfel, un cetăţean din localitate a transportat la domiciliul unui localnic, din aceeaşi comună, două căruţe cu material lemnos urmând ca acesta din urmă să-i ofere suma de 400 lei. S-a constatat că materialul lemnos prezenta o cantitate de aproximativ 1,7 m³, specia fag. Făptaşul a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 lei conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat. Cercetările urmează să fie continuate pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos şi luării măsurilor legale ce se impun.

Conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

În urmă cu două zile, poliţiştii compartimentului de poliţie rutieră Bălceşti, au surprins un bărbat de 53 ani, care conducea autoturismul Dacia 1310, sub influenţa băuturilor alcoolice; evenimentul producându-se pe DJ 643, în co­mu­na Lăcusteni. Având în vedere că acesta nu a prezentat nici un document de legitimare şi existau indicii că a consumat alcool, a fost condus la Poliţia oraşului Bălceşti. Acolo i s-a stabilit identitatea şi a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind unul pozitiv. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Un grup de infractori reţinut în comuna Ioneşti

În noaptea de luni, 2 ianuarie, în jurul orelor 02:00, poli­ţiş­­tii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni, aflaţi în serviciu au iden­tificat în comuna Ioneşti, un autoturism Opel Vectra în care se aflau doi tineri de 25 ani, respectiv 24 ani, din ace­eaşi localitate. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în acel loc, au fost conduşi la sediul secţiei  unde s-a procedat la audierea acestora. Cu ocazia cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că cei doi împreună cu  alte două persoane de 20 ani, respectiv 22 ani, ambii din comuna Mi­hăeşti,  au venit în comuna Ioneşti cu intenţia de a sustrage motorină dintr-un autotir. Însă, după ce au desfăcut buşonul de la rezervor au fost surprinşi de localnici şi au fugit, aban­donând două recipiente din plastic şi un furtun din acelaşi material. În urma audierilor s-a stabilit faptul că trei dintre mem­brii acestui grup sunt autorii mai multor fapte comise în loca­lităţile Rm. Vâlcea, Băbeni, Mihăeşti şi Galicea. Poliţiştii Sec­ţiei nr.1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea şi cei a-i Secţiei nr. 4 Poli­ţie Rurală Prundeni vor continua cercetările în acest caz.

Cercetată pentru furt calificat

Pe 3 ianuarie, ora 10.54, agenţii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea au fost anunţaţi telefonic, de către un bărbat, că mai multe persoane de etnie rromă au sustras un portofel cu suma de 85 lei din geanta unei femei de 66 ani, din Rm. Vâlcea. În urma cercetărilor şi a analizei declaraţiilor martorilor poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat-o pe autoarea furtului. Aceasta are de 23 ani şi este din comuna Mihăeşti. Ulterior, a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale. Femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani. Având în vedere că furtul asociat de cele mai multe ori cu tâlhăria sunt probleme sociale deosebit de grave care pun în pericol însăşi viaţa persoanei, poliţiştii Biroului Ordine Publică vă oferă câteva sfaturi preventive care ar putea conduce la diminuarea numărului de victime: evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere; dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comer­cia­lizează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci); când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră; nu va lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vân­zare diverse produse (de obicei mai ieftine); nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Deces în localitatea Tomşani

În urmă cu două zile, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la producerea unui accident rutier în localitatea Tomşani. Conducătorul auto, în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în Păuşeşti-Măglaşi a pierdut controlul direcţiei de deplasare izbindu-se violent de mai mulţi arbori şi oprindu-se pe un teren arabil din vecinătatea drumului judeţean. Acesta conducea un autoturism, marca BMW, din direcţia Tomşani – Băbeni, pe DJ 646, în localitatea Tomşani. Nerespectarea vitezei într-o curbă a produs decesul unui tânăr de 19 ani şi rănirea unui alt pasager de 27 ani, ambii din localitatea Tomşani. Cei doi împreună cu şoferul autoturismului au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea. Supravieţuitorii acestui acci­dent au fost diagnosticaţi cu traumatism cranio-cerebral. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Paznicul fură din casieria unităţii

La sfârşitul lunii decembrie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Prundeni au fost anunţaţi telefonic, prin SNUAU 112, de către administratorul unei societăţi comerciale din Orleşti cu privire la dispariţia sumei de 4.000 lei din casieria unităţii. La faţa locului s-a prezentat alături de poliţiştii secţiei şi specialistul criminalist din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani. Cercetările au arătat faptul că suma respectivă a fost sustrasă între schimbul de ture, neexistând urme de forţare la uşi, ferestre sau acoperiş. Echipajul poliţiei a identificat autorul furtului şi anume paznicul societăţii respective, în vârstă de 30 ani, din localitate. Suma de 3.900 lei a fost recuperată de la acesta şi predată administratorului societăţii. Poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Prundeni continuă cercetările, urmând a se propune soluţia procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

 Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: