Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 decembrie 2018

Ceasul rău


Au fost prinși spărgătorii societății din Drăgășani

În cursul zilei de 11 octombrie, poliţiştii din Drăgăşani au fost sesizaţi telefonic despre faptul că, persoane necunoscute, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Drăgăşani, de unde au sustras mai multe obiecte electronice, precum şi băuturi alcoolice. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, societatea comercială nefiind asigurată corespunzător, conform prevederilor legale, cu grilaje metalice la ferestre sau sistem de alarmare. La data de 12 octombrie, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat patru bărbaţi, suspecţi în cazul producerii furtului. Aceștia au vârste cuprinse între 21 și 40 de ani și provin din Brezoi și Drăgășani. Bunurile au fost recuperate în totalitate şi predate administratorului societăţii. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările continuând cu autorii în stare de libertate.

Călători frauduloși și comerț ilegal pe trenuri

• amenzi de 2.500 de lei pentru tulburarea liniștii publice

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. În urma celor 15 controale desfăşurate, au fost patrulate 48 de trenuri şi 45 de staţii, au fost depistaţi 56 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 374 lei . De asemenea, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2500 lei. În acest context, lucrătorii din cadrul Postului TF Rm. Vâlcea, au identificat în zona Staţiei CF Rm. Vâlcea, un bărbat de 45 ani, din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, care oferea spre vânzare, călătorilor aflaţi în staţie, obiecte de îmbrăcăminte din material tip blue-jeans. Cu prilejul verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu este autorizat să desfăşoare activităţi de comerţ ambulant iar pentru bunurile aflate asupra sa nu a putut prezenta acte de provenienţă legală. Astfel, acesta a fost sancţionat conform Legii nr. 12/1990 cu suma de 1000 lei iar bunurile au fost reţinute în vederea confiscării.

Prinși încercând să valorifice monede vechi

La data de 11 octombrie, poliţiştii din Horezu au organizat o acţiune de prindere în flagrant a trei bărbaţi, despre care existau date cu privire la faptul că încercau să valorifice monede, cu valoare istorică, susceptibile a se include în patrimoniul cultural naţional. Trei din comuna Copăceni și unul din Popești deţineau asupra lor cinci monede din categoria celor menţionate. În cauză a fost întocmit dosar penal, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate. Monedele urmează a fi supuse unei exper­tize de specialitate, pentru a stabili dacă se încadrează în categoria bunurilor culturale de patrimoniu naţional.

Viteza mare a băgat în spital un pieton

În dimineaţa zilei de 12 octombrie, un tânăr de 25 ani, din comuna Sineşti, conducea un autoturism pe DN67, venind dinspre Horezu. La km 178+850m, în localitatea Mihăeşti, la intersecţia DN 67 cu DJ 647, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare pătrunzând pe DJ 647, unde a acroşat o femeie de 33 ani, din comuna Mihăeşti, care se deplasa în calitate de pieton pe acostament. După acroşarea pietonului, autovehiculul a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe plafon, în şanţul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-a stabilit diag­nosticul de „traumatism cranio -cerebral minor, trau­matism toracic cu fracturi costale C5,C6,C7, fractură col femural stâng”.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: