Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 decembrie 2018

Ceasul rău


Braconaj cu gâşte sălbatice

Un angajat al Agenţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit este cercetat de poliţişti pentru braconarea a 34 de gâşte sălbatice. Poliţiştii Biroului Arme au desfăşurat activităţi speci­fice faptelor de braconaj cinegetic, cons­tându-se că un râmnicean, sala­riat al AJVPS, a încălcat prevederile legale şi a braconat un număr de 34 de gâşte, pe raza fondului de vâ­nătoare 33 Urşi, din localitatea Ioneşti. Se fac cercetări.

Cu alcoolul în sânge, la volan

Doi conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, în localităţile Tomşani şi Drăgoeşti. Astfel, ce­tăţeanul din Tomşani a fost depitstat conducând un autoturism Dacia pe DJ 646 având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea,  în localitatea Drăgoeşti, pe DJ 678, a fost depistat un bărbat de 63 de ani, din localitate, care conducea tot un autoturism, marca Dacia, având o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 87 al.1, din O.U.G.195/2002.

114 călători frauduloşi, depistaţi de poliţişti

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren, etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă, sens în care au fost organizate şi executate două acţiuni împreună cu efective de jandarmi şi salariaţi CFR cu drept de control. Pe timpul nopţii, ordinea şi liniştea publică, în complexul staţiei CFR Râmnicu Vâlcea, a fost menţinută împreună cu efective de jandarmi. De asemenea, în această perioadă s-a executat o acţiune împreună cu lucrători din cadrul ORI – Biroul de Imigrări Vâlcea, pe linia cetăţenilor străini din state terţe UE care circulă pe teritoriul ţării noastre. În urma activităţilor întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare au fost patrulate 55 de trenuri şi 42 de staţii, au fost depistaţi 114 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 675 lei, au fost efectuate 16 controale şi au fost constatate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.800 lei. La data de  24.05.2011, pe trenul de persoane 2072, care circulă pe relaţia Podul Olt – Caracal, au fost identificaţi numiţii Teodor G., de 18 ani, din comuna Suteşti, judeţul Vâlcea şi Florin T., de 32 ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, crea şi-au adresat reciproc insulte, pe fondul consumului de alcool, perturbând liniştea în tren, fapt pentru care au fost sancţionaţi contraven­ţional, cu suma totală de 300 lei. De asemenea, în data de 25.05.2011, a fost identificat minorul I.R., de 12 ani, din oraşul Copşa Mică, judeţul Sibiu. În urma verificărilor s-a stabilit că minorul era plecat de la domiciliu fără ştirea părinţilor, de aproximativ o lună. Acesta a fost reintegrat în familie.

Opt şoferi au devenit pietoni

Poliţiştii de la Rutieră au organizat două acţiuni preventive, pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi impunerea unei discipline în trafic. S-au constatat şi aplicat 87 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.000 lei, au fost reţinute opt permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare. Dintre sancţiunile constatate, 50 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar 17 pentru nereguli la transportul rutier de mărfuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: