Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 noiembrie 2018

Candidatul USL pentru primăria Râmnicului, senatorul Emilian Frâncu s-a întâlnit cu taximetriştii din municipiu


Joi, 6 octombrie 2011, senatorul Emilian Frâncu a participat la o întâlnire cu 200 de taximetrişti care s-a desfăşurat în sala din incinta Casei de cultură a sindicatelor Rm. Vâlcea.

După ce senatorul liberal le-a prezentat detalii despre noul format al Legii 38/2003 care reglementează activitatea în domeniul taximetriei, au fost discutate problemele concrete cu care s-au confruntat cei prezenţi la această adunare.

„Sunt împreună cu fostul deputat Bivolaru autorul Legii 265/19 iulie 2007 care a schimbat atunci semnificativ legea taximetriei. Deşi am lucrat atunci, ca deputat, peste 2 ani ca să iasă o lege bună, în timp, am descoperit, că mai nou există aspecte care pot fi reglementate sau îmbunătăţite. De aceea am iniţiat o nouă lege a taximetriei care în următoarele două săptămâni va fi votată în camera deputaţilor, după ce acum 6 luni a trecut de Senat. Sunt prevăzute în noua lege trei lucruri de interes: 1. Dispeceratele sunt obligate să accepte afi­lie­­rea oricărui taximetrist care solicită acest lucru; 2. Serviciile de dispecerat de­vin opţionale pentru diferitele categorii de taximetrişti; 3. Se introduce „ca­zierul de conduită profesională”, pentru cei care doresc să practice această meserie”.

Senatorul liberal a lăsat uneia dintre gazdele întâlnirii, domnul Amedeo Roşianu, un model al platformei legislative, pentru ca cei prezenţi să poată să vină cu diverse observaţii iar după 3 zile a primit deja 3 amendamente din partea structurilor asociative prezente în sală, amendamente pe care Emilian Frâncu s-a angajat să le susţină în Parlamentul României.

În timpul discuţiilor, taximetriştii din Râmnic şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la numărul insuficient de locuri de staţionare, faptul că unii agenţi de circulaţie îi „vânează” pentru a le aplica amenzi şi au mai precizat că nu sunt sprijiniţi de cei în drept pentru a se elimina taximetria la negru.

S-a stabilit ca trimestrial să aibă loc întâlniri între taximetrişti şi senatorul Emilian Frâncu, pentru a se discuta aspecte legate de legislaţia din domeniul  dar şi de problemele cu care se confruntă taximetriştii în judeţul Vâlcea.

Senatorul Emilian Frâncu roagă conducerea primăriei să ia măsuri privind dotarea cu „ochi de pisică reflectorizant” a bicicletelor ce se închiriază tinerilor râm­niceni pentru ca acestea să nu mai reprezinte un real pericol în trafic şi speră ca municipalitatea să găsească o altă soluţie  pentru staţionarea maşi­ni­lor de taxi din parcarea Romarta (cofetăria Boromir), cel actual fiind neadecvat.

„Dacă din întâmplare o maşină ia foc, spaţiul fiind blocat pe laterale, există riscul ca toate autoturismele din parcare şi cele cu destinaţia de taxi aflate în staţionare să aibă aceiaşi soartă”, a spus Emilian Frâncu.

Biroul de presă,

PNL Rm.Vâlcea

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: