Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 ianuarie 2019

„Campionii României” au ajuns, din nou, în școlile din Vâlcea


Ca și în alte ocazii, „Campionii României în școli, licee și universități”, program finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și derulat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, a luat la pas școlile vâlcene, de data aceasta poposind în orașul Brezoi.
În prezența unui număr de aproximativ 100 de copii, campionii mondiali, europeni și naționali la karate Paul Dinu Viorel și Silviu Ghiță au putut să le vorbească elevilor despre beneficiile practicării sportului. Copiii din școala mai-sus amintită au primit cu bucurie îndemnul de a deveni sportiv. Au fost fascinați de povestea de viață a celor doi sportivi, mai ales că Silviu Ghiță este și cadru didactic în Brezoi. Campionii României au avut amabilitatea să se oprească și la Centrul pentru Copilul Abuzat, Neglijat, Exploatat – din nordul Râmnicului, fapt care le-a permis să stea de vorbă cu copiii și tinerii care locuiesc acolo.
Ne-am gandit că ar fi bine să-i stimulăm la practicarea sportului și pe copiii orfani sau pe cei cu dizabilități. Facem acest lucru pentru că ne dorim ca aceștia să aibă șansa să se dezvolte armonios, atât fizic, cât și mental, să-și croiască un drum principial în viață, pentru că știm cu toții că sportul aduce disciplină în viața individului.
Am fost primiți cu entuziasm, iar cei care au luat parte la întâlnirea cu campionul Paul Dinu Viorel au dorit să știe cum a fost posibil ca sportivul aflat în fața lor a reușit să atingă asemenea performanțe. Cu răbdare, acesta le-a expus povestea de viață și i-a încurajat pe cei cu care a interacționat să nu renunțe niciodată la visele lor și să-și urmeze drumul, luptând până când își vor atinge ținta. A fi orfan nu înseamnă că nu poți să reușești în viață. Prin muncă și perseverență totul este posibil!
Biroul de presă al D.J.S.T. Vâlcea

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Mai multe articole de la Invatamant

%d blogeri au apreciat: