Du-te la...

ANGAJĂM!

Încărcător-descărcător pe platforma chimică.

Salariu de până la 2300 lei net

Telefon 0756120383

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 noiembrie 2018

Buducnost rămâne favorită la câştigarea trofeului Ligii Campionilor


Chiar dacă au cedat împotriva campioanei Ungariei în manşa tur a semi­fi­na­lelor celei mai prestigioase competiţii inter-cluburi din handbalul feminin euro­pean, muntenegrencele de la Buducnost Podgorica îşi păstrează intacte şan­sele de a aduce pentru prima dată în vitrina acestui club mult râvnitul tro­feu. Deşi au fost încurajate de o „mare verde” alcătuită din peste 6.000 de fani maghiari, sportivele de la Audi ETO Gyor nu au reuşit să învingă la o diferenţă de scor suficient de mare (scorul final consemnat a fost 29-27), astfel încât să se poată afirma că au luat prima opţiune pentru adjudecarea victoriei în marea finală, cunoscut fiind „infernul” pe care îl vor creea vulcanicii fani muntenegreni în sala Morača din Podgorica, precum şi determinarea şi hotărârea de care dau dovadă în fiecare jucat în propriul fief sportivele ex-iugoslave.

Războiul stelelor

Partida din Ungaria a fost mai specială şi prin prisma faptului că, pe teren, au evoluat cele mai valoroase două handbaliste ale acestui sezon din Liga Campionilor, şi poate chiar, din întreg handbalul mondial actual. Astfel, măreţia şi farmecul încleştării dintre două forţe aferente unui joc cu o asemenea încărcătură şi miză au pălit parcă în faţa confruntării directe a celor două jucătoare „stelare” din fiecare tabără. Anita Gorbicz (Gyor) şi Bojana Popovic (Buducnost) au avut duelul lor, monopolizând într-o oarecare măsură centrul atenţiei, ambele reuşind o partidă extraordinară, oferind o adevărată lecţie despre cum ar trebui să evolueze un sportiv în handbalul modern, purtat într-o viteză din ce în ce mai mare. Cele două au fost şi „motoarele” echipelor lor în ceea ce priveşte numărul golurilor marcate, Bojana reuşind nu mai puţin de 15 goluri în acest meci (un record al ultimilor ani într-o finală din Liga Campionilor!), în timp ce Anita Gorbicz a punctat de „numai” unsprezece ori, ea făcându-se remarcată şi prin precizia „de chirurg” cu care a transformat toate loviturile de penalizare de care a beneficiat echipa ei.

Returul finalei se va disputa duminică, 13 mai, în Muntenegru. Oricare ar fi însă rezultatul acestei ultime partide din actualul sezon al Ligii Campionilor, un lucru este cert: formaţia învingătoare va câştiga pentru prima dată în istorie titlul de regină a handbalului feminin european. Postul de televiziune sportivă DigiSport1 va transmite în direct acest eveniment cu începere de la ora 20.00 (ora României).

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole de la Uncategorized

%d blogeri au apreciat: